Anders Pihlblad om familjelyckan med mamman – efter obehagliga ingreppet

Anders Pihlblad och mamma

Anders Pihlblad och maken Henrik Alsterdal delar ofta med sig av sin kärlek på sociala medier.
Nu delar Anders med sig över lyckan tillsammans med sin mamma – efter allvarliga operationen.

Makarna Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal har varit gifta i åtta år. Tillsammans är de inte blyga för att visa upp sin kärlek på sociala medier och de lägger ofta upp bilder på varandra med kärleksfulla texter. Båda två är dock kända sedan tidigare då de gjort succé som programledare på TV4.

Men trots att de uppdaterar sina sociala medier dagligen med roliga klipp på varandra och kollegorna har de varit allt mer hemlighetsfulla kring resten av sin familj. Tillsammans har paret barnen Erling och Nike. För Hänt har Anders Pihlblad tidigare berättat om sanningen bakom beslutet att hålla dem utanför sociala medier:

– Vi har tänkt såhär, att när barnen är tillräckligt stora för att själva förstå vad det innebär att vara med på bild på sociala medier, då får de bestämma själva. Men nu tycker vi att nu får de äga sina ansikten tills de är tillräckligt gamla för det, förklarade han då.

Lyckobeskedet efter splittringen

För en tid sedan berättade Anders även om glädjen tillsammans med en annan familjemedlem. På grund av pandemin har Anders inte kunnat träffa sin mamma då hon genom sin ålder tillhör en riksgrupp. Splittringen har varit ett hårt slag mot Anders som stor sin mamma väldigt nära.

Även Henrik lär ha sörjt sin svärmors frånvarande. För en tid sedan berättade han nämligen i Efter fem om sin relation till makens mamma.

– Jag säger inte ens svärmor, jag säger kärmor. De kan fylla en viktig plats i ens liv, sa han då.

Så för ett par dagar sedan kom lyckobeskedet. På Instagram skrev Anders Pihlblad om lyckan efter att mamman fått sitt vaccin.

"Mamma har fått sina två doser vaccin. Det firar vi med ett gammalt klipp: vi hade precis flyttat från Gotland till fastlandet och blev intervjuade av församlingens tidning i Norrköping. Bildtexten antyder att jag hade gott självförtroende...Snart kommer jag och sjunger för dig, mamma!, skrev han på Instagram då till en bild av ett gammalt tidningsurklipp på mamman och en mycket ung Anders.

Obehagliga ingreppet

Nu kan Anders återigen dela med sig över lyckan tillsammans med mamman – och denna gång har de äntligen fått träffas ansikte mot ansikte. Trots att bilden till det Instagram-inlägg Anders lagt upp om mötet ser rätt obehaglig ut är det med värme och kärlek som han skriver texten:

”Två doser vaccin. Lyckad ögonoperation. Snart vår. Klart mamma och jag firar med semla”, skriver han till en bild av sin nyopererade mamma med en lapp för ögat och en semla i handen.

Och i kommentarsfältet haglar det nu in kommentarer från följare som delar Anders glädje.

”Grattis att ögonoperation gick bra. Å två doser vaccin. Det måste ju firas med semla”, skriver en följare medan en annan skriver:

”Härligt med så mycket positivt på en & samma gång”.

LÄS OCKSÅ: Tittarna rasar efter inslaget i TV4 – hårda orden

LÄS OCKSÅ: Anders Pihlblad om planerna på att skaffa fler barn med Henrik Alsterdal

FOTO: TT/Instagram