LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Anders Öfvergård och Peter Jihde i bråk – efter beteendet: ”Väldigt låg nivå”

18 okt, 2021 
Johanna Alm
Anders Öfvergård och Peter Jihde
I säsongen första avsnitt av Anders Öfvergårds egna program Anders knackar på är det Peter Jihde och Karin Widengrens hem som Anders tar sig an.
I avsnittet uppstår det ett bråk mellan Anders och Peter eftersom de båda tycker väldigt olika om hemmafix.
Annons
Suzanne Sjögrens ärliga ord om varför hon slutade på TV4 efter 15 årBrand logo
Suzanne Sjögrens ärliga ord om varför hon slutade på TV4 efter 15 år

Peter Jihde, 50, och Karin Widengren, 48, är gifta sedan 2008 och är aktuella i premiäravsnittet av Anders Öfvergårds, 53, egna tv-program Anders knackar på.

I programmet får folkkära svenskar besök av den hjälpsamme men brutalt frispråkiga tv-snickaren. Under ett par dagar hjälps de åt att fixa problemen i hemmet. Kajsa Bergkvist, Kakan Hermansson och Anja Pärson är bland andra några av de svenska kändisar som kommer ställas mot väggen i Anders program.

Anledningen till varför Peter Jihde lämnade TV4

Peter Jihde är precis som Anders även en stor tv-profil och har varit programledare för Idol och Nyhetsmorgon. Tidigare var Peter en trogen TV4-anställd men efter en infekterad konflikt med kollegan Robert Perlskog blev det ett abrupt avslut för Peter.

Konflikten ska ha handlat om olika åsikter mellan de båda när det kom till hur de ville lägga upp arbetet, numera har de som tur är båda lagt ner det gamla grollet och jobbar faktiskt på samma företag igen, nämligen Viaplay.

Annons

– Det här är groll som är glömt och raderat och idag har vi en god relation och jobbar på samma företag igen, som är Viaplay, har Peter Jihde tidigare sagt.

Anders Öfvergård och Peter Jihde i bråk i tv-programmet

I säsongens första avsnitt ställs Anders inför en stor utmaning när han kommer till Peter och Karins hus som i princip förfaller, detta eftersom ingen av dem är så mycket för hemmafix. Ventilationen är trasig och elen vågar paret sig inte på att fixa själva.

– Som husägare skulle jag vilja säga att Peter och Karin är, jag skulle inte vilja säga usla, men det är väldigt låg nivå.

Peter berättar i avsnittet att han upplever det som väldigt påfrestande när Anders går på så hårt och blir frustrerad på honom och Karin.

– Det är lite påfrestande att få de här knackningarna på axeln eller ska man säga lavetterna rakt i ansiktet för han ligger ju inte lågt, säger Peter och fortsätter:

Annons

– Att stå där framför hans blick och hans malande när han liksom trycker ner en i skorna, då var Anders Öfvergård inte överst på min rankningslista utan han var en bit ner, avslutar han.

Anders uttrycker även han sin besvikelse över mötet med tv-profilen, han upplever nämligen att Peter tramsar bort sina uppgifter och inte tar det på allvar.

– Jag är lite besviken på Peter när han ska hålla på att tramsa, det här är inget trams. Det här är ju för att de ska få det bättre.

Anders knackar sänds på TV4 måndagar klockan 20.00.

FOTO: Anders knackar på/TV4 Play

Annons