Peter Jihdes okända konflikt med kollegan – därför lämnade han TV4

Peter Jihde

Peter Jihde var en stark profil på TV4 Sporten. Men år 2001 lämnade han kanalen efter en infekterad konflikt med kollegan Robert Perlskog.
– Då säger jag upp mig, sa han till chefen.

Peter Jihde har gjort mängder av tv-program under sin långa karriär. Till en början handlade det mest om sport, men under årens lopp har det kommit att ändras. Peter är en av Sveriges mest folkkära programledare och har lett bland annat Idol och Nyhetsmorgon, då tillsammans med parhästen Tilde de Paula Eby.

Den senaste tiden har man kunnat se honom i det egna programmet På gränsen med Peter Jihde. Han är redan uppe i fyra säsonger och programmen går att ses på Viaplay och Viafree. I programmet möter Peter människor som har extrema åsikter och diskuterar ämnen som droger, gängkriminalitet och sexhandel.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Konflikten med Robert Perlskog

Numera är det alltså på Viaplay som Peter Jihde håller hus. Men så har det inte alltid varit. Ända fram till 2001 jobbade han nämligen som sportjournalist på TV4. Men efter en infekterad konflikt med kollegan Robert Perlskog blev det ett abrupt avslut för Peter.

– 2001 så hade vi en konflikt under ett handbollsmästerskap. Där jag och Robert Perlskog framför allt hade olika åsikter om hur vi skulle jobba, säger han i podden TV-fabriken.

Exklusivt
Tareq Taylors känslosamma ord om 17-åriga dottern Ellen

När de kom hem från handbollsmästerskapet fortsatte Peter och Robert att jobba ihop men duon fortsatte gå varandra på nerverna.

– Och när vi kom tillbaka från det mästerskapet, som vi fortsatte göra bägge två så sa jag att ”jag vill inte jobba med Robban i det här projektet som är hockeyslutspelet – då säger jag upp mig”, förklarar Peter i podden och fortsätter:

– Det var ju ganska direkt där och så gick jag ut och sa upp mig. Jag skrev ett sånt där brev "härmed säger jag upp mig" och gav det till chefen.

Robert Perlskog

Robert Perlskog jobbade kvar på TV4.

Jeppe Gustafsson/TT

Så är relationen idag mellan tv-profilerna

Dagen efter det fick Peter Jihde beskedet att chefen godtagit hans uppsägningsbrev och därmed hade han slutat på TV4. Eftersom att Robert Perlskog inte har möjlighet att försvara sig så vill Peter inte gå in allt för mycket på vad konflikten faktiskt handlade om.

– Jag vill inte gå in på det för mycket. Men vi hade olika uppfattningar, Robban och jag, om hur en produktion ska gå till. Och jag var väldigt bestämd i min uppfattning och han tyckte också att hans uppfattning var rätt, så då hade vi en tvist om det, säger han.

Däremot har de båda två nu släppt den där gamla konflikten och idag jobbar de faktiskt på samma företag återigen.

– Det här är groll som är glömt och raderat och idag har vi en god relation och jobbar på samma företag igen, som är Viaplay.

LÄS OCKSÅ: Så lång är Peter Jihde och 5 andra saker du undrar om programledaren

LÄS OCKSÅ: 8 saker du kanske inte visste om Peter Jihdes fru Karin

FOTO: Karin Törnblom/TT, WENNMAN MAGNUS/Aftonbladet