TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Peter Jihdes okända konflikt med kollegan – därför lämnade han TV4

12 jun, 2021 
Peter Jihde
Peter Jihde var en stark profil på TV4 Sporten. Men år 2001 lämnade han kanalen efter en infekterad konflikt med kollegan Robert Perlskog.
– Då säger jag upp mig, sa han till chefen.
Annons
Så långa är de svenska kändisarnaBrand logo
Så långa är de svenska kändisarna

Peter Jihde har gjort mängder av tv-program under sin långa karriär. Till en början handlade det mest om sport, men under årens lopp har det kommit att ändras. Peter är en av Sveriges mest folkkära programledare och har lett bland annat Idol och Nyhetsmorgon, då tillsammans med parhästen Tilde de Paula Eby.

Den senaste tiden har man kunnat se honom i det egna programmet På gränsen med Peter Jihde. Han är redan uppe i fyra säsonger och programmen går att ses på Viaplay och Viafree. I programmet möter Peter människor som har extrema åsikter och diskuterar ämnen som droger, gängkriminalitet och sexhandel.

Konflikten med Robert Perlskog

Numera är det alltså på Viaplay som Peter Jihde håller hus. Men så har det inte alltid varit. Ända fram till 2001 jobbade han nämligen som sportjournalist på TV4. Men efter en infekterad konflikt med kollegan Robert Perlskog blev det ett abrupt avslut för Peter.

Annons

– 2001 så hade vi en konflikt under ett handbollsmästerskap. Där jag och Robert Perlskog framför allt hade olika åsikter om hur vi skulle jobba, säger han i podden TV-fabriken.

När de kom hem från handbollsmästerskapet fortsatte Peter och Robert att jobba ihop men duon fortsatte gå varandra på nerverna.

– Och när vi kom tillbaka från det mästerskapet, som vi fortsatte göra bägge två så sa jag att ”jag vill inte jobba med Robban i det här projektet som är hockeyslutspelet – då säger jag upp mig”, förklarar Peter i podden och fortsätter:

– Det var ju ganska direkt där och så gick jag ut och sa upp mig. Jag skrev ett sånt där brev "härmed säger jag upp mig" och gav det till chefen.

Robert Perlskog
Robert Perlskog jobbade kvar på TV4.

Så är relationen idag mellan tv-profilerna

Dagen efter det fick Peter Jihde beskedet att chefen godtagit hans uppsägningsbrev och därmed hade han slutat på TV4. Eftersom att Robert Perlskog inte har möjlighet att försvara sig så vill Peter inte gå in allt för mycket på vad konflikten faktiskt handlade om.

Annons

– Jag vill inte gå in på det för mycket. Men vi hade olika uppfattningar, Robban och jag, om hur en produktion ska gå till. Och jag var väldigt bestämd i min uppfattning och han tyckte också att hans uppfattning var rätt, så då hade vi en tvist om det, säger han.

Däremot har de båda två nu släppt den där gamla konflikten och idag jobbar de faktiskt på samma företag återigen.

– Det här är groll som är glömt och raderat och idag har vi en god relation och jobbar på samma företag igen, som är Viaplay.

FOTO: Karin Törnblom/TT, WENNMAN MAGNUS/Aftonbladet

Annons