Tareq Taylors känslosamma ord om 17-åriga dottern Ellen

Stjärnkocken Tareq Taylor.
Exklusivt

Stjärnkocken Tareq Taylor är ständigt aktuell, inte minst med succéprogrammet Trädgårdstider på SVT. Nu berättar han för Hänt om kärleken han känner till sin dotter Ellen Taylor.

Tareq Taylor, 51, är stjärnkocken som stal svenska folkets hjärtan i TV4:s program Tareq Taylors nordiska matresa. Programmet sändes i över 100 länder och blev en stor succé.

Efter det har kocken synts till i de flesta matrelaterade programmen i svensk tv. Bland andra Trädgårdstider, Go'kväll, Tusen år till julafton, Historieätarna, Plus och Sommarlov. Han har även varit kock i Stjärnorna på Slottet säsongerna 2019/2020 och 2020/2021. Och 2017 vann han Kockarnas kamp och han är även den tävlande som samlat ihop flest medaljer i programmets historia.

Till hösten kommer ett nytt matlagningsprogram på SVT med Tareq som heter Fest i köket.

Tareq Taylor är en av sommarpratarna i Sommar i P1 2021

Ja, Tareq har gjort en hel del under sin karriär och utöver tv så driver han restauranger och har gett ut flera kokböcker.

ÄRLIGT Bianca bryter tystnaden om Pernillas nya pojkvän

Nu är kocken aktuell igen, för han är en av sommarpratarna i Sommar i P1. Han beskriver till Hänt att hans sommarprat kommer kretsa kring människor som gjort avtryck i hans liv.

– Jag kommer prata mycket om avtryck som människor och händelser lämnar i oss och som formar oss. Jag har valt att fokusera på några av de viktigaste för mig, de som har hjälpt mig att göra det jag gör idag och betrakta världen på det sätt som jag gör idag. Så jag kommer fokusera på de här personerna, säger tv-kocken till Hänt.

Tv-kocken Tareq Taylor om relationen till tonårsdottern Ellen Taylor

För ett tag sedan gästade Tareq Carina Bergfeldts intervjuprogram på SVT Carina Bergfeldt Talkshow. När Carina tar upp relationen kocken har med sin dotter Ellen Taylor, 17, blir han så känslosam att han börjar fälla tårar.

I en intervju med Hänt berättar han om relationen med dottern och beskriver hur stor betydelse hon har i hans liv.

– Hon är mitt ljus i livet, hon är en person som varit efterlängtad i så många år innan hon kom. Vi har en fantastisk relation hon och jag, som betyder allt för mig. Ellen är bara fylld på så otroligt mycket empati, kärlek och klokhet. Hon betyder fruktansvärt mycket. Hon skapar sån balans i min tillvaro bara genom att existera, säger Tareq och kan inte hålla tillbaka tårarna.

Ellen är tonåring nu, blir det någonsin konflikt mellan er?

– Det här är det fina ju, hon är ju en egen individ, hon är otroligt verbal och duktig på att sätta ord på vad hon önskar och vad hon inte önskar, vad hon vill och inte vill. Och i det behöver man inte bråka. Hon är en egen person som ska växa upp som en självständig kvinna med alla möjligheter och bara få veta att hon är viktig.

Han fortsätter:

– Men en tonåring är en tonåring och det handlar om att våga nya saker och testa nya saker, men det behöver inte betyda att man bråkar. Vi har haft en sån skön relation att vi kunnat prata hela tiden och när det hettar till så hettar det till och det är inte hela världen.

Tareq Taylor med dotter Ellen. Premiär Frost II, Rigoletto, Stockholm, 2019
FOTO: Karin Törnblom/TT

LÄS OCKSÅ: SVT:s svar efter beslutet att stoppa Tareq Taylor från TV4:s program

LÄS OCKSÅ: Trädgårdstider-kollegorna John Taylor och Tareq Taylor – är de släkt?

FOTO: SVT, Max Tellving/Sveriges Television/Trädgårdstider

Senaste nytt