Trädgårdstider-kollegorna John Taylor och Tareq Taylor – är de släkt?

John Taylor och Tareq Taylor ur Trädgårdstider säsong 10, 2021

Kocken Tareq Taylor och den brittiske trädgårdsmästaren John Taylor är aktuella med SVT:s program Trädgårdstider.
De båda har samma efternamn, men är de släkt med varandra?
SVT svarar!
Slå på ljud

Snart är säsongsavslutningen av Trädgårdstider säsong 10 här. Under programmets gång har vi fått följa programledare Pernilla Månsson Colt, inredaren Malin Persson, kocken Tareq Taylor och trädgårdsmästaren John Taylor på Torstens gård, som ligger utanför Lund. Det är för den tredje gången de fyra återvänder till gården för att bland annat se vilka växter som har överlevt den kalla vintern.

En fråga som många tittare ställer sig är om Tareq och John Taylor är bröder eller släkt på något vis på grund av de två kollegorna delar samma efternamn, läs vidare för att få ett svar på den frågan.

Vem är John Taylor i Trädgårdstider?

Om du har följt Trädgårdstider har du har säkert rätt bra koll på allas vår favoritkock Tareq Taylor som medverkar i programmet, men har du lika bra koll på hans kollega, trädgårdsmästaren John Taylor?

LÄS MER: 5 saker du vill veta om Karl Fredriks pojkvän
Tareq Taylor och John Taylor i Trädgårdstider säsong 10, 2021
FOTO: Max Tellving/SVT

John Taylor är aktuell med Trädgårdstider på SVT men utöver det är han också nybliven cidertillverkare. Sedan 2018 har John ett mikrobryggeri utanför Malmö där han producerar must från lokalproducerade äpplen.

John Taylor kommer från Storbritannien men under början på 90-talet träffade han en svensk kvinna och begav sig till Sverige. Efter att relationen tog slut valde han att stanna kvar. Idag lever trädgårdsmästaren och cidertillverkaren i en lägenhet i Malmö tillsammans med sin nya fru Torun.

SVT svarar på om Tareq och John Taylor är släkt med varandra

Ja den stora frågan är om Tareq och John Taylor är släktingar. De har några gemensamma grejer: Kocken och trädgårdsmästaren har båda rötter från Storbritannien, de delar samma efternamn och de är aktuella med samma program. Vi frågade SVT och de svarade oss på vår fråga. Tv-kollegorna inte är släkt med varandra.

– Nej. De är inte släkt, svarar Marknadsdesken på SVT.

I en intervju med Skördetid i Halland svarar John också på frågan om han och Tareq är bröder.

– Vi har bara samma efternamn, skrattar John. Men däremot är jag nummer 8 i en syskonskara av 9. Och nu är jag svensk medborgare! Det är det inte många som vet, säger John till trädgårdsmagasinet.

Trädgårdstider säsong 10 går på SVT1 tisdagar kl 20.00, den går även att strama på SVT play.

LÄS OCKSÅ: Karl Fredrik på Österlen försvinner efter kritiken

LÄS OCKSÅ: Tareq Taylor har ett barn – så ser dottern Ellen Taylor ut idag

FOTO: Max Tellving/SVT

SENASTE NYTT!