SVT:s svar efter beslutet att stoppa Tareq Taylor från TV4:s program

Tareq Taylor

Kocken Tareq Taylor är en folkkär profil på SVT. Den senaste tiden har man kunnat se honom i Tareq Taylors matresa, Stjärnorna på slottet och Trädgårdstider. Uppdrag från TV4 är dock något Tareq tvingats tacka nej till.
– Fick inte för SVT, säger han i Fördomspodden.

Tareq Taylor, 51, har blivit en av Sveriges mest omtyckta kändiskockar. Det kanske inte är så konstigt med tanke på hur ofta han visar upp sina matlagnings-talanger i tv.

Den senaste tiden har man kunnat se honom i SVT:s program som Stjärnorna på slottet, Trädgårdstider och det egna programmet Tareq Taylors matresa. I det sistnämnda tar pappa Seif med sig sönerna Tareq och Zafer till hans hemstad Jerusalem.

Tareq är gift med Kristina Taylor, 51, som han bor tillsammans med i Lomma i Skåne. Kristina kallar sig dock endast för Stina, och ihop har de dottern Ellen Taylor, 17. Ellen går i sin pappas fotspår, då hon också brinner för matlagning. 2015 ställde hon nämligen upp i Sveriges yngsta mästerkock.

Tareqs önskan om sång och dans-program

Tareq har dock inte bara matlagning som sitt intresse, han har även en förkärlek till sång, dans och musik. Under årens lopp har han fått förfrågningar från TV4 om att ställa upp i såväl Let's dance som Masked singer. Men till båda programmen har SVT stoppat honom.

Tareq Taylor

Tareq serverar mat åt stjärnorna på slottet.

Ulrika Malm ULM

I Fördomspodden berättar han nu för journalisten Emil Persson att han fick förfrågan om att sjunga i Masked singer. Men erbjudandet fick aldrig gå i lås.

– Jag tackade ja, men fick inte för SVT, säger Tareq i podden och fortsätter:

– Jag älskar att sjunga, jag tycker det är skitroligt, men jag är livrädd att sjunga så att folk ser vem som sjunger. Så jag tänkte ”det här är toppen”. Då kan jag gömma mig bakom något annat.

LÄS MER: Så avslöjade Anders Bagge sig själv i Masked singer
Exklusivt

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Stoppas av SVT gång på gång

Att ställa upp i Masked singer är inte det enda erbjudandet som tv-kocken har fått från TV4. För Expressen har han berättat att även Let's dance hört av sig och velat ha honom med i årets säsong – ytterligare ett erbjudande han behövde tacka nej till.

– Jag skulle verkligen vilja vara med och har längtat efter det länge. Nu fick jag en förfrågan, men tvingades tacka nej, säger han till tidningen.

Anledningen till att Tareq gång på gång tvingas tacka nej till TV4:s program har att göra med att Let's dance och Masked singer sänds parallellt med Trädgårdstider på SVT.

Andreas Bedinger, chef för programdivisionen på SVT, har tidigare kommenterat saken.

”Det vi vill värna är en tydlighet mot publiken kring profilernas roll hos och koppling till SVT. Det stämmer också att vi i det här konkreta fallet angående Tareq Taylor landade i slutsatsen att det inte var önskvärt med parallellt deltagande i Let's dance”, skrev han i ett mejl till Expressen.

LÄS OCKSÅ: Tareq Taylor har ett barn – så ser dottern Ellen Taylor ut idag

LÄS OCKSÅ: Tareq Taylor om dottern Ellen Taylors sjukdom

FOTO: Max Tellving, Pernilla Thelaus PETH