LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Så lång är Peter Jihde och 5 andra saker du undrar om programledaren

21 apr, 2021 
AvMimmi Fouchenette
Peter Jihde, Stockholm 2020
Programledaren Peter Jihde är aktuell med den fjärde säsongen av sitt program På gränsen med Peter Jihde.
Han har medverkat i mängder av program genom åren, men hur väl känner vi honom?
Vet du till exempel om hur lång han är?
Läs här för att få lära känna den folkkära programledaren lite bättre.
Annons
Så långa är de svenska kändisarnaBrand logo
Så långa är de svenska kändisarna

Sportreportern och programledare Peter Jihde har gjort mängder av tv-program under sin långa karriär. Han är en av Sveriges mest folkkära programledare och har lett bland annat Idol och Nyhetsmorgon som han ledde tillsammans med Tilde de Paula Eby. Just nu är han aktuell med den fjärde säsongen av programmet På gränsen med Peter Jihde som sänds på Viaplay och Viafree. I programmet möter Peter människor som har extrema åsikter och diskuterar ämnen som droger, gängkriminalitet och sexhandel.

Hur gammal är Peter Jihde och var bor han?

Programledaren Peter Jihde föddes den 12 juli 1971 i Malmö. Han har tre bröder, innebandyspelarna Niklas Jihde och Johan Jihde samt sportjournalisten Patrik Jihde.

Idag bor Peter i Stockholm tillsammans med sin fru och hans barn.

Vad heter Peter Jihdes fru och hur många barn har han?

Peter Jihdes fru heter Karin Jihde och är 48 år gammal. Peter och Karin lever ihop och har tillsammans två barn, döttrarna Alice, 11, och Amanda, 9.

Annons

Peter har även en tredje dotter från en tidigare relation, hon heter Mollie och är 17 år idag.

Jihde om hans diabetes på Instagram

Om du har följt Peter Jihde under åren har du förmodligen inte missat att programledaren har typ 1-diabetes sedan tio år tillbaka. Under hans karriär har han därför ägnat många år åt att lyfta sjukdomen i sociala medier och i flera tv-program.

På Instagram går Peter under namnet jihdesdiabetes, där publicerar han mängder med bilder ur hans liv med sjukdomen. I hans Instagram-biografi har han skrivit ”Varje bild som känns viktig. För att INGEN ska känna sig ensam med sin diabetes.”

I en intervju med tidningen Allt om Diabetes berättar Peter att instagramkontot är ett sätt för honom att nå ut till andra personer som lider av sjukdomen.

– Genom kontot kan de leva ett diabetikerliv utan att behöva ta all hänsyn och tänka alla tankar som vi diabetiker konstant har kring mat, träning, förkylningar och allt annat. Det är inte bara att ta en spruta, säger Peter Jidhe.

Peter Jihde visar upp sin diabetesspruta, 2018.

Så hur lång är Peter Jihde?

Efter att ha sett Peter Jihde under alla dessa år i tv-rutan kanske frågan om Peters längd har slagit dig? Enligt Google så är Peter 176 centimeter lång. Om vi jämför Peter med hans före detta kollega Tilde de Paula Eby som är 160 centimeter lång, kan vi se att det är en del längdskillnad på radarparet.

Alla säsonger av På gränsen med Peter Jihde finns att streamas just nu på både Viaplay och Viafree.

FOTO: Jessica Gow/TT, Karin Törnblom/TT

Annons