Gry Forssell tar över efter Anders Öfvergård – avslöjar hemliga samtalet

Anders Öfvergård och Gry Forssell
Exklusivt

Det står klart att Gry Forssell tar över som programledare för Sveriges värsta bilförare efter Anders Öfvergård.
Detta efter att TV4 brutit samarbetet med Anders.
Nu berättar Gry om det hemliga samtalet med Anders innan hon tackade ja.

Gry Forssell är programledaren som genom åren lett Sommarkrysset på Gröna Lund, Körslaget och Gladiatorerna. År 2004 började Gry på Mix Megapol där hon befinner sig fortfarande som radiopratare och är programledare för Gry Forssell med vänner.

Nyligen kom nyheten att hon tar över som programledare för Sveriges värsta bilförare efter att TV4 avbrutit samarbetet med Anders Öfvergård. Anders var egentligen ordinarie programledare men rollen tas nu över av Gry tillsammans med Edvin Törnblom som kommer agera kommentator. Nu berättar Gry om sitt privata samtal med Anders gällande att ta över programmet.

Därför saknas Soraya fortfarande i Nyhetsmorgon

Gry Forssell leder Sveriges värsta bilförare 2022

Sveriges värsta bilförare går ut på att på att olika personer utmanas i att köra bil, de anses även vara dåliga bilförare och kommer att testas i olika övningar inom bilkörning.

Tidigare när programmet sändes var det den folkkära programledaren Adam Alsing som var i spetsen. Men ifjol kom nyheten att Adam gått bort i sviterna av coronaviruset och hela Sverige var i sorg.

Adam och Gry hade även en nära relation, de sände radio tillsammans i flera år. I en intervju med Aftonbladet berättar Gry att hon tänkt på Adam Alsing under inspelningen.

– Jag tänker på honom, förstås. Jag minns ju hur det var när vi jobbade på radion och han skulle åka iväg efteråt och spela in ”bilförarna”. Och nu är det jag som gör samma sak, säger Gry Forssell till tidningen.

Gry Forssells hemliga samtal till Anders Öfvergård

Gry Forssell och Anders Öfvergård känner varandra sedan tidigare. När Gry fick förfrågan att ta över programmet ringde hon Anders för att stämma av och kolla läget så allt var ”coolt” mellan dem.

– Det har ju inte med mig att göra. Jag fick frågan om jag ville göra programmet och det ville jag. Då ringde jag Anders först, vi känner ju varandra, för att kolla av läget och se att allt var coolt mellan oss och det var det, säger Gry till Aftonbladet.

För Hänt berättar Gry att samtalet till Anders var en självklarhet.

– Det känns jättekul och förutsatt att inspelningarna går att kombinera med radion som jag sänder 6:00-10:00 varje dag så var mitt ja självklart, säger Gry och fortsätter:

– Att ringa Anders var inga konstigheter och också självklart då vi ju känner varandra. Edvin verkar underbar och vi kommer få urkul ihop.

Sveriges värsta bilförare har premiär under våren 2022.

LÄS OCKSÅ: Här är de kändisar som medverkar i säsong 5 av Anders knackar på

LÄS OCKSÅ: Anna Ankas 19-åriga dotter Elli har vuxit upp – så ser hon ut idag

FOTO: Karin Törnblom/TT / Simon Eliasson/TT

Senaste nytt