TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Därför visas inte Sommarkrysset 2021 – Gry Forssells egna ord

09 jun, 2021 
Gry Forssell Sommarkrysset
Ett av sommarens mest populära program har varit Sommarkrysset med Gry Forssell som äger rum på Gröna Lund.
Men i år kommer programmet inte att sändas, trots att andra liknande program som Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg gör det.
Här kan du läsa mer om beslutet och vad Gry Forssell känner inför det.
Annons
5 saker du bara måste veta om Gry ForssellBrand logo
5 saker du bara måste veta om Gry Forssell

Ett av sommarens succéprogram är Sommarkrysset som utspelar sig på Gröna Lund och leds av programledaren Gry Forssell, 48.

I programmet uppträder flera artister i varje avsnitt och en stor publik är på plats. Lite likt både Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg, men såklart ett eget koncept.

Sommarkrysset i full rulle på Gröna Lund
Sommarkrysset på Gröna Lund.

Ställer in i år igen – trots att Gröna Lund öppnar upp

Förra året blev alla program med publik tvungna att tänka om, då den coronapandemi som råder världen över medförde omfattande restriktioner kring publikantal och allmänna sammankomster – detta med en förhoppning om att minska smittan.

Sommarkrysset valde att skippa sommarens säsong helt, till skillnad från både Lotta på Liseberg och Allsång på Skansen som sände, men utan publik.

Annons

Och detta år blir ingen skillnad från förra året för Sommarkrysset. Det blir inget Sommarkrysset denna sommar heller, trots att Gröna Lund öppnar för allmänheten.

Gry Forssell om uteblivna Sommarkrysset

Det var ett glädjande besked att Gröna Lund åter öppnar sommaren 2021. Men det blev däremot inget besked som hade någon slags betydelse för Sommarkrysset.

– Ja det är klart att det är astrist. Men jag fattar att det är som det är, har Gry tidigare sagt till Expressen och fortsatt:

– Vad ska man göra? Jag vet inte riktigt.

Gry Forssell som programledare för Sommarkrysset

Gry har även förklarat att ett program som Sommarkrysset börjar planeras redan i februari, mars. När de nya restriktionerna kom och Gröna Lund meddelade att de planerade att öppna för allmänheten sommaren 2021 så var vi redan i maj månad. Kanske blev det helt enkelt för knappt med tid för att styra ihop Sommarkrysset.

FOTO: Lars Höglund/TT, Karin Törnblom/TT

Annons