Därför visas inte Sommarkrysset 2021 – Gry Forssells egna ord

Gry Forssell Sommarkrysset

Ett av sommarens mest populära program har varit Sommarkrysset med Gry Forssell som äger rum på Gröna Lund.
Men i år kommer programmet inte att sändas, trots att andra liknande program som Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg gör det.
Här kan du läsa mer om beslutet och vad Gry Forssell känner inför det.

Ett av sommarens succéprogram är Sommarkrysset som utspelar sig på Gröna Lund och leds av programledaren Gry Forssell, 48.

I programmet uppträder flera artister i varje avsnitt och en stor publik är på plats. Lite likt både Allsång på Skansen och Lotta på Liseberg, men såklart ett eget koncept.

Sommarkrysset i full rulle på Gröna Lund

Sommarkrysset på Gröna Lund.

FOTO: Mattias Hansson/TT

Ställer in i år igen – trots att Gröna Lund öppnar upp

Förra året blev alla program med publik tvungna att tänka om, då den coronapandemi som råder världen över medförde omfattande restriktioner kring publikantal och allmänna sammankomster – detta med en förhoppning om att minska smittan.

Sommarkrysset valde att skippa sommarens säsong helt, till skillnad från både Lotta på Liseberg och Allsång på Skansen som sände, men utan publik.

Och detta år blir ingen skillnad från förra året för Sommarkrysset. Det blir inget Sommarkrysset denna sommar heller, trots att Gröna Lund öppnar för allmänheten.

Gry Forssell om maken Alex känslor – efter beslutet för barnen

Gry Forssell om uteblivna Sommarkrysset

Det var ett glädjande besked att Gröna Lund åter öppnar sommaren 2021. Men det blev däremot inget besked som hade någon slags betydelse för Sommarkrysset.

– Ja det är klart att det är astrist. Men jag fattar att det är som det är, har Gry tidigare sagt till Expressen och fortsatt:

– Vad ska man göra? Jag vet inte riktigt.

Gry Forssell som programledare för Sommarkrysset
FOTO: Karin Törnblom/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Gry har även förklarat att ett program som Sommarkrysset börjar planeras redan i februari, mars. När de nya restriktionerna kom och Gröna Lund meddelade att de planerade att öppna för allmänheten sommaren 2021 så var vi redan i maj månad. Kanske blev det helt enkelt för knappt med tid för att styra ihop Sommarkrysset.

LÄS OCKSÅ: Gry Forssells fina ord om Adam Alsing – sista smset innan han avled

LÄS OCKSÅ: Gry Forssells pik till Benjamin Ingrosso i Sommarkrysset

FOTO: Lars Höglund/TT, Karin Törnblom/TT