Gry Forssell om maken Alex känslor – efter beslutet för barnen

Gry Forssells ord om maken Alex känslor – efter beslutet för barnen

Gry Forssell är en av sommarpratarna i Sommar i P1 år 2020.
Men hur kom hon fram till beslutet att axla rollen?
I en intervju med Hänt avslöjar Gry vad maken Alex känslor inför uppdraget är och hur det kommer sig att hon inte delar med sig så mycket av familjelivet offentligt.
Gry Forssell om maken Alex känslor – efter beslutet för barnen
Slå på ljud

Gry Forssell är en av Sveriges mest folkkära programledare. Ändå vet inte så många så mycket om hennes privatliv.

”Värnar om barnens och Alex integritet”

Hur kommer det sig? Har det blivit så med avsikt?

– Jag har alltid sett programlederiet som mitt jobb på radio och tv och har varit sedan 1992. Jag har aldrig riktigt sett min familj som arbete. Jag har aldrig haft som jobb att prata om min familj eller om mitt liv, säger Gry Forssell till Hänt i en intervju och fortsätter:

– Jag har aldrig velat vara känd för att vara känd, utan det var ett jobb som jag fick och som jag sedan har fortsatt med.

Gry Forssell under ett paraply

FOTO: Lars Höglund / TT

Gry menar dock att hon ibland kan nämna maken Alex Kossek och barnen Vincent och Nikki i radio, men då ska det också finnas en anledning till att berätta om dem.

– Men däremot värnar jag om barnens och Alex integritet. Jag kan ju prata om mig och vad jag tycker och tänker, däremot måste man ha en slags radar om vad andra kanske känner för vad jag ska berätta och inte ska berätta, menar Gry.

Därför tvekade Gry om att anta rollen som sommarpratare i P1

– Jag har alltid känt att jag pratar ju i radio varje dag, vad ska jag prata om?, säger Gry Forssell till Hänt när det framkom att hon är en av sommarpratarna i P1.

Gry menar på att hon har varit väldigt tveksamt inställd till att göra ett sommarprat. Men efter att ha bollat med maken Alex Kossek så kom de fram till att hon skulle göra det.

Maken Alex känslor om Grys uppdrag

Maken har varit positiv till uppdraget och Gry berättar även att hon pratat väldigt mycket med just Alex om sitt innehåll i sommarpratet. De har då kommit fram till att vissa saker som hon själv tycker är ointressant, hade Alex helt andra tankar om.

Gry Forssell och Alex Kossek på röda mattan

FOTO: Charlotte Brunzell/TT

– Jag måste ju försöka lista ut vad som är intressant för de som lyssnar. Det är svårt att bedöma själv. Ibland tänker jag ‘det där är ju ingen som bryr sig om’, och så säger Alex att ‘det där tror jag att folk tycker är jätteintressant’ att höra”, säger Gry i intervjun med Hänt.

Men hur gick det egentligen till när Gry berättat om erbjudandet att sommarprata för Alex?

– Vi var ute och gick med hunden så sa jag att jag hade fått en förfrågan. Så pratade vi om det och lite att om jag skulle göra det, hur skulle jag då göra det, säger Gry till Hänt och fortsätter:

– Men sen när vi pratat om det och då kom vi båda fram till att det nog ändå kan bli kul. Så sa han ‘Fan vi kör, det kan gå!’.

FOTO: Karin Törnblom/TT

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

FRÅN FÖRSTASIDAN