ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför stoppas Anders Engberg från Vikingarna – nu berättar han

18 nov, 2022 
Christer Sjögren och Anders Engberg
Vikingarna spelade nyligen in finalalbumet live på Cirkus i Stockholm.
Men någon som inte fick vara med på inspelningen var ingen mindre än Anders Engberg.
Nu berättar han varför han stoppades.
Annons
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”Brand logo
Christer Sjögren om tuffa tiden med hustrun: ”Vi hade en kris”

Det folkkära dansbandet Vikingarna har många framgångsrika år i ryggen – men nu har eran kommit till ett slut. Bandet som funnits sedan 1957 har haft flera olika uppsättningar men sedan 1978 har Christer Sjögren, 72, haft en given plats i spetsen.

Men i skrivande stund håller timglaset på att rinna ut och Vikingarna är ute på vad de säger är deras absolut sista turné – Finalturen. Den sista spelningen kommer att äga rum den 3:e december i Kalmar.

Någon som varit med under hösten är Anders Engberg, 71. I en intervju med Hänt berättar han om känslorna kring att detta är det sista bandet gör.

– Ja men det är ju vad det är. Det går ju inte att hålla på i evigheter. Det är många år, säger Anders.

Anders Engberg stoppas från Vikingarna – anledningen bakom

I samband med Finalturen så spelade bandet även in ett finalalbum som kommer att släppas på en klassisk CD. Men någon som stoppades från att spela på skivan var ingen mindre än Anders.

Annons

– Jag var med och mixade, jag var inte med och spelade. Det var gjort lite innan, men jag var med och mixade och det var kul. Jag tycker att det lät okej, det låter Vikingarna. Precis som det ska, säger han till Hänt.

Dansbandet tog tillfället i akt och spelade in den stundande skivan live på Cirkus i Stockholm. Anders hade en betydande roll – men går alltså inte att höra på skivan. Nu förklarar han varför.

Därför att Martin Lindqvist är ordinarie i bandet, jag ”vikarierar” för honom. Just den spelningen var han med, så var det med det” skriver Anders.

Christer Sjögrens egna ord om finalalbumet

Sångaren Christer Sjögren själv beskriver skivan och inspelningen av den som helt fantastisk och han längtar efter att få dela med sig av samlingsverket till alla fans.

– Det var en fantastiskt magisk kväll i Cirkus. Alla 1100 i publiken var verkligen med, och skapade en otroligt festlig stämning, som även smittade av på oss i bandet. Det var den perfekta miljön för en inspelning av konserten. Det var en historisk kväll, som vi aldrig kommer att glömma. Jag ser verkligen fram emot att vår publik nu kan köpa den här kvällen på CD och ha ett gott minne för framtiden av vår karriär, säger Christer Sjögren i ett pressmeddelande.

FOTO: Karin Törnblom/TT/Tommy Holl/TT

Annons