Amadeus Sögaards stöd till Carola Häggkvist bakom kulisserna

Tobias Karlsson, Carola Häggkvist, Amadeus Sögaard

Carola Häggkvist tvingades avbryta sin Let's dance-resa av medicinska skäl. Sedan dess har hon lagt fullt fokus på återhämtning, och någon som stöttat henne är sonen Amadeus Sögaard.
Slå på ljud

Förra veckan kom Carola Häggkvist, 54, med det chockartade beskedet att hon var tvungen att hoppa av Let’s dance 2021 på grund av hälsoskäl. Det oväntade beskedet skakade om hela nöjessverige, och så småningom kom ett nytt besked – Keyyo hoppar in igen och ersätter henne.

Carolas avhopp från danstävlingen kom som en chock för många. Men faktum är att hon tidigare hade berättat för Aftonbladet att tävlingen inte riktigt blivit som hon tänkt sig.

LÄS MER: Därför stoppas Stjärnornas stjärna

– Jag är ensamstående mamma och det är många bitar som jag ska klara av. Jag vänder ut och in på mig själv i allt det här och alla synkar och allt. Jag har heller ingen ny kärlek som får mig att få fjärilar i magen och energi, sa hon då till tidningen.

Artisten ville dock inte gå in på var skon klämde, men planerade vid det tillfället att trots allt stanna kvar i tävlingen.

– Men jag är med i leken och jag kör på och jag gör så gott jag kan i det här, sa hon då.

Därför hoppade Carola Häggkvist av Let's dance – berättar om hälsokampen

I förra veckan meddelade dock sångerskan alltså att Let's dance-sagan nu är slut för hennes del. Sedan dess har Carola varit öppen om hälsan och i sociala medier har hon flertal gånger tackat för allt stöd hon fått från fansen. Det har varit allt ifrån blombud till fina meddelanden.

Men en annan person som har stöttat Carola är ingen mindre än hennes son Amadeus Sögaard, 23. Nu väljer sångerskan att tacka honom för att han funnits vid hennes sida under den tuffa tiden.

”Jag måste få säga att är det någon jag dragit styrka ifrån de tuffaste dagarna på min Let's Dance resa så var det från min son Amadeus som gav mig mest trygghet, vishet och styrka. Hur underbart är inte det?”, skriver hon.

Carola, Amadeus Sögaard

Carola och Amadeus har upplevt mycket ihop.

Claudio Bresciani / TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Amadeus Sögaards stöd till mamma Carola under tuffa tiden

Carola värdesätter verkligen Amadeus stöd och hon fortsätter att berömma sin kloke son.

”Hur underbart är inte det? Skönt när man som förälder känner att han är stor nog att se sin mamma gråta och fråga om råd, både för kroppen och knoppen. Han som spelat ett otal fotbollsmatcher, vet vad återhämtning innebär, is-bad, muskelvärk, knäskador mm”, skriver Carola.

Hon beskriver också lyckan med att Amadeus nu har vuxit upp och idag är han som en vän till henne, som alltid finns där i vått och torrt.

”Han som gav mig lugn i hela kroppen genom vårt telefonsamtal vi hade förra lördagen innan jag gick in på sändningen i Let's Dance”, skriver Carola.

LÄS OCKSÅ: Carola Häggkvist starka ord om dottern Zoes pappa

LÄS OCKSÅ: Oron för Carola Häggkvists hälsa efter nya blodproverna

FOTO: Jonas Ekströmer/TT, Viaplay

SENASTE NYTT!