LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Alida Morberg om namnbytet med Bill Skarsgård efter dotterns födsel

20 nov, 2020 
Alida Morberg
Hösten 2018 fick Alida Morberg och pojkvännen Bill Skarsgård sitt första barn.
Strax efter förlossningen gav de dottern ett namn – som paret nu har ändrat.
– Vi bytte namn för att jag inte riktigt stod för det, säger Alida i Malou efter tio.
Annons
Antingen eller med Martin StenmarckBrand logo
Antingen eller med Martin Stenmarck

ppSkådespelaren Per Morberg, 60, har genom sin talang framför kameran blivit en av Sveriges mest folkkära kändisar. Per är inte bara duktig på att ta sig an roller i filmer och serier, han är även en hejare när det kommer till matlagning. I Vad blir det för mat? har tittarna fått se honom briljera i köket och bjuda sin familj läckerheter han tillagat med kärlek.

Per Morbergs familj består av hustrun Inese Bergs Morberg, 66, som han varit gift med i över 30 år, samt deras fem döttrar Janina Bergs, Liza Minou Morberg, Alida Morberg, Molly Morberg och Astrid Morberg.

23-åriga Astrid är just nu aktuell i den nya Viaplay-serien Cryptid , som hade premiär i slutet av oktober 2020. Men hon är inte den enda i familjen som gått i pappas fotspår.

Så blev Alida Morberg känd

Alida Morberg är den av Pers döttrar som kanske är mest känd för det svenska folket. Hennes skådespelarkarriär tog fart redan 2007 när hon fick en roll i kriminalfilmen Gangster.

Annons

Sedan dess har vi kunnat se Alida i flera filmer och serier på tv, som bland annat Solsidan, Svartsjön och Beck. Just nu är Alida aktuell i serien Amningsrummet på SVT play.

Det är av just denna anledning som Alida under fredagsförmiddagen gästade TV4:s Malou efter tio. I den direktsända showen pratade skådisen om sin roll i serien – men även sin egen roll som mamma.

Stora bebislyckan med Bill Skarsgård

2017 avslöjades det att Alida väntade barn tillsammans med pojkvännen, tillika skådespelaren, Bill Skarsgård, 30. Bill och Alida har varit ett par i många år men har valt att vara väldigt förtegna när det kommer till privatlivet och pratar sällan om det i intervjuer.

Den första oktober 2018 föddes äntligen Bill och Alidas dotter. I en intervju med Hänt har Alida berättat om lyckan.

– Det är fantastiskt att vara förälder och det är det bästa som har hänt mig, sa hon till Hänt för ett år sedan.

Annons

Alida Morberg om namnbytet

När Alida gästar Malou efter tio visar de upp en scen ur serien Amningsrummet där Alidas karaktär berättat för ett gäng mammor att hon inte tycker om namnet hon har gett sin bebis.

Efter att klippets visats berättar Alida att hon faktiskt har varit med om det här själv.

– Jag har gjort så där på riktigt. Det var lite så med min dotter. Vi bytte namn för att jag inte riktigt stod för det. Så jag kunde verkligen relatera till det.

Det verkar som att Bill Skarsgård och Alida Morberg bestämde sig för ett namn ganska direkt efter att flickan kommit till världen, men sedan ångrade sig. Idag heter flickan Oona.

– Man är så inne i förlossningen och tänker ”det blir bra” och sen så blir man lite klarare och känner ”nej”.

FOTO: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT, Eero Hannukainen/TT

Annons