Första teasern från Oscar Zias skådespelardebut i serien Cryptid

Oscar Zia är en av Sveriges mest folkkära artister och i höst gör han sin skådespelardebut i serien Cryptid.
Här är den första teasern från serien som har premiär på Halloween.

Oscar Zia blev ett välkänt namn för allmänheten efter att han var med och tävlade i musikprogrammet X-factor och har sedan dess fått en självklar plats i den svenska musikvärlden. Men med en minst sagt framgångsrik musikkarriär i ryggen är det nu dags för sångaren att testa något nytt. I höst gör han nämligen skådespelardebut i Viaplays nya originalserie Cryptid som släpps i slutet av oktober, och i en intervju med Viaplay berättar han om känslorna inför det nya och till viss del skrämmande steget.

– Det senaste året har jag verkligen velat utmana mig själv genom att testa nya områden och saker för att utvecklas, exempelvis i min musik där jag velat bli mer personlig i texterna. Att skådespela är en annan typ av utmaning men någonting som är skitkul och som jag tror kommer utveckla mig som kreativ person, säger han.

I serien får han också utlopp för att spela en helt annan person än den han är till i vanliga fall, något som han tycker har varit kul.

– Han är lite det jag alltid ville vara när jag var ung. En tuff sportkille. Så jag fick liksom spela min motsatta personlighet och det var jättekul. Han får mycket tjejer, det får inte jag, berättar han.

Serien kommer att släppas i tio delar och är en spännande ungdomsthriller med en minst sagt blodig övernaturlig tvist. Den utspelar sig i  en skolmiljö i den lilla staden Odenfors, och det är när en elev på skolan plötsligt dör på ett oförklarligt sätt som den annars rätt så händelselösa staden blir allt annat än lugn. Cryptid är även starten på en helt ny genre som kallas Nordic Comic Noir och i serien kommer vi även få se fler unga stjärnskott som Amanda Lindh, Jacques Karlberg, Astrid Morberg, Deniece Ignacio Nyman, Beata Borelius Larsson och Christian Fandango Sundgren.

Här är första teasern till serien

Senaste nytt