Artikeln innehåller reklamlänkar

Alexander tvingas lämna Farmen efter akuta sjukdomen: ”Hemskt”

Alexander Rovira tvingades lämna Farmen efter sjukdomen

Alexander Roviras medverkan i dokusåpan Farmen i TV4 blev inte som han tänkt sig. Nu berättar han om magåkomman som tvingade honom att lämna Farmen.

I TV4:s dokusåpa Farmen får deltagarna prova på hur det var att driva en gård för hundra år sedan. Utan elektricitet, rinnande vatten och med hårt arbete ligger konflikterna nära ytan och det har redan varit flera storbråk.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Men i gårdagens avsnitt av Farmen blev det en annan typ av dramatik när Alexander Rovira, 25, tvingas akut uppsöka vård. I ett tidigare avsnitt skadade han sin hand och fick åka till vårdcentralen. Då kunde han dock återvända till Farmen samma dag.

Men kort därpå insjuknade han i hög feber och fördes till sjukhus. Det visade sig att han drabbats av en allvarlig magåkomma. På akuten gjordes fler tester och Alexander Rovira fick dropp och morfin.

– Sen upptäckte de att jag fått en tarmsjukdom som heter campylobacter, säger han till Hänt.

Nu avslöjar Alexander Rovira att han blev så sjuk han var tvungen att hoppa av Farmen, något som också visas i onsdagens avsnitt av programmet.

– Jag kunde inte fortsätta, säger Alexander Rovira till Hänt.

Gick mot läkarnas råd

Trots att läkarna ville lägga in Alexander Rovira på sjukhuset i Jönköping ville Alexander bara åka hem. Så mot läkarnas rekommendation tog han sig hem med tåget.

– Men tågresan hem var så jobbig och jag hade så ont. Första dagen jag kom hem fick jag bara äta flytande föda och jag hade drömt om sushi varje dag, säger Alexander Rovira till Hänt.

Produktionen på TV4 insåg först inte allvaret i situationen och tänkte först att han skulle komma tillbaka till Farmen. Det var dock inte ett alternativ för Alexander.

– Det var hemskt. TV4 trodde ju att jag kunde gå tillbaka och testa att jag kunde vara med. Men att ligga där och ha ont med 40 graders feber utan smärtstillande och bara äta potatis, jag skulle inte klara av att ha så ont, säger han.

Att behöva lämna Farmen var ett hårt slag och det var med stor besvikelse som Alexander åkte hem.

– Det var så jävla tråkigt. Det gick ändå bra för mig därinne så det var så bittert att behöva lämna det så här, säger Alexander Rovira till Hänt.

 LÄS MER: Tvingades till sjukhus i Farmen – Alexander om sjukdomen idag

LÄS MER: Alexander till sjukhus efter skadan i Farmen: ”Orolig”

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!