Artikeln innehåller reklamlänkar

Tvingades till sjukhus i Farmen – Alexander om sjukdomen idag

Alexander Rovira tvingas uppsöka vård efter skadan i Farmen. För Hänt berättar han att hälsotillståndet var värre än han trodde.

Alexander Rovira skadade sin hand rejält i Farmen på TV4 och tvingades uppsöka sjukhus mitt under inspelningen. Men hälsotillståndet skulle visa sig vara värre än så – vilket påverkar honom än idag.

Att vara deltagare i Farmen på TV4 är inte en dans på rosor. Särskilt inte under årets säsong, som kantas av bråk och konflikter mellan deltagarna.

Men det inte bara den frostiga stämningen som gör Farmen-livet tufft. I programmet prövas deltagarna ordentligt då de tvingas leva ett liv utan elektricitet, rinnande vatten och bara den mat som de kan ordna själva.

ANNONS: Vinterblek? Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Tanken att deltagarna ska stanna kvar på gården trots hunger och de krämpor och skador som de får av att genomföra de dagliga sysslorna på gården.

Men i gårdagens avsnitt råkade deltagaren Alexander Rovira, 25, ut för något som tvingade honom att lämna Farmen för att uppsöka sjukhus. I programmet berättade Alexander att han skadat sin hand och behövde åka och röntga den.

– Jag är jävligt orolig för min hand. Min knoge har varit paj under en längre tid, den har varit öm. Så blev jag lite irriterad så jag slog i en jävla pelare. Man hör bara den negativa stämningen, jag ville bara sticka, men kunde inte göra det så jag slog min hand. Det var inte meningen, men jag slog i en pelare, sa Alexander Rovira i programmet.

Tvingades akut till sjukhus i Farmen – Alexander om sjukdomen idag: “Påverkar min vardag”När Alexander kom tillbaka till gården hade han fått veta att ingenting var brutet i handen, men att han var tvingen att vila den.

Tvingades återvända till sjukhuset

Men det skulle visa sig att hälsotillståndet var mer allvarligt än Alexander Rovira hade trott. För Hänt berättar han hur allting utvecklade sig – och att han återigen tvingades söka vård.

– Det var ju först det där med min hand och då sa läkaren att om jag får feber måste jag åka in till akuten. Sen på kvällen när vi fick grisarna kände jag mig skitdålig, det ser man också. På natten var jag på toa säkert femton gånger och sen så fick jag 40 graders feber. Då drog jag direkt till akuten, säger Alexander Rovira till Hänt.

På akuten gjordes fler tester och Alexander fick dropp och morfin. Efter det kom ett dystert besked.

– Sen upptäckte de att jag fått en tarmsjukdom som heter kampilobakter, säger han och fortsätter:

– Läkaren sa att det kan förekomma om man är i kontakt med djur. Jag biter lite på naglarna så det kanske har kommit den vägen.

Farmen spelades in under sommaren, men än idag mår Alexander Rovira inte helt hundra.

– Jag hade ont i en vecka och nu, flera månader efteråt, är det vissa dagar som magen är jättedålig och det är råpanik med tarmarna. Det påverkar min vardag ibland. Mina föräldrar är på mig att jag borde kolla upp det där men jag har tänkt att det ordnar sig. Men nu har jag insett allvaret och jag tänker att jag borde gå och kolla upp det.

LÄS MER: Alexander till sjukhus efter skadan i Farmen: ”Orolig”

LÄS MER: Stinas avslöjande om romansen på Farmen: ”Sov i samma säng”

FOTO: TV4

Av: Agnethe Alm och Lina Arvidsson

SENASTE NYTT!