Agnes Carlsson om sanningen bakom drastiska utseendeförändringen

Agnes Carlsson slog igenom med buller och bång redan som 17-åring.
Nu berättar hon om den tuffa tiden efter kändisskapet – och beslutet bakom stora utseendeförändringen.
Slå på ljud

När Agnes Carlsson, 32, var 17 år gammal valde hon att hoppa av gymnasiet och följa sin dröm om att bli artist. Hon flyttade från sina föräldrar i den lilla staden Värnamo för att bo med sin syster i Stockholm. Och visst fick Agnes sina drömmar uppfyllda. Efter att ha briljerat under sin audition till Idol fick hon en guldbiljett och gick sen hela vägen och vann tävligen. Succén var total och under ett par år blev allt Agnes tog i till guld.

Men det plötsliga kändisskapet tog hårt på Agnes och när hon började bli äldre tvekade hon allt mer på vem hon egentligen var och vad hon ville med livet. I en intervju med tidningen Kupé berättar Agnes att hon till och med ångrat valet hon tog då hon hoppade av gymnasiet.

Agnes Carlsson vann Idol som 17-åring 2005.

– Jag har funderat på att läsa in mina betyg i efterhand, men tiden har inte funnits där. Nu har jag kommit fram till att min kompetens inte hänger på de där betygen.

Ärliga orden om tuffa tiden

Frågan om vem Agnes var bakom kändisskapet tärde på henne allt mer och mer. Något som till slut ledde till att hon valde att ta en paus från musikskapandet och kliva ut ur rampljuset.

– Då var jag 26 år. I tio år hade livet snurrat på i högt tempo, och det var tydligt att jag hade hamnat vid ett vägskäl. Jag behövde få distans och fundera på vem jag är och vad jag vill. Helt ärligt visste jag inte ens om jag ville hålla på med musik.

LÄS MER: Eric Saades okända romans med Denise Desmond

Vidare berättare Agnes att hon aldrig tvekade på avbrottet även om det kom i samband med att hon var mitt i en blommande karriär. Pausen var en självklarhet för att hon skulle kunna komma tillbaka och den karriär hon hade bakoms sig var något hon ville lämna just där, bakom sig.

Stora utseendeförändringen

För att ta avstånd från den artist hon varit under tio års tid och börja ett nytt kapitel valde Agnes även att göra en utseendeförändring. I håret hade mycket av hennes trygghet som stjärna suttit och för att kunna ta steget ur rampljuset fullt ut valde hon att klippa av sig det.

– Folk hade en bild av mig som en duktig, ambitiös, ung och söt tjej. Och det är lätt hänt att man omedvetet börjar leva upp till folks bild av en. Men jag kunde nästan spy på att leva upp till bilden av ”Agnes”, jag var så jädra trött på det, säger Agnes Carlsson i intervjun med Kupé.

Nu är artisten dock tillbaka med full kraft och för några dagar sedan avslöjade hon att hon är mitt uppe i arbetet med ett nytt album – något som fått hennes fans att jubla av glädje.

Slå på ljud

LÄS OCKSÅ: Agnes Carlsson flyttar – första orden om beslutet med fästmannen

LÄS OCKSÅ: Relationen mellan Agnes Carlsson och Darin Zanyar

FOTO: TT

SENASTE NYTT!