Efter Agnes Carlssons långa frånvaro – egna orden om framtiden

Efter Agnes Carlssons långa frånvaro med Vincent Pontare – egna orden om framtiden

Agnes Carlsson tog en lång paus från rampljuset efter sin medverkan i TV4:s Så mycket bättre 2013.
Men 2019 gjorde hon en stark comeback tillsammans med fästmannen Vincent Pontare, som hon spelat in låten Tough love med.
När artisterna för Allsång på Skansen 2020 avslöjades visade det sig att Agnes är en av dem.
Nu berättar hon för Hänt om framtiden.
Slå på ljud

Superstjärnan Agnes Carlsson, 31, uppmärksammades av svenska folket när hon medverkade i musiktävlingen Idol på TV4 år 2005. Agnes kammade hem vinsten och blev snabbt en världsstjärna.

Tysta tiden med Vincent Pontare

Agnes Carlsson i blå dress, Allsång på Skansen 2012

Agnes Carlsson uppträdde på Allsång på Skansen år 2012. FOTO: Fredrik Hessman/TT

Förutom sin framgång utomlands har hon även gjort stort intryck i Sverige, efter sin tid i Idol.

När kronprinsessan Victoria och prins Daniel gifte sig fick Agnes och artistkollegan Björn Skifs, 72, det stora uppdraget att sjunga ihop på kronprinsessparets bröllop.

Framgången slutade inte där. År 2013 fick Agnes förfrågan om att medverka i TV4:s succéprogram Så mycket bättre, något som hon även tackade ja till. Inte så överraskande gjorde Agnes susen ifrån sig där med.

Men efter sin medverkan i Så mycket bättre så blev det tyst kring artisten. Agnes försvann helt från rampljuset och uppdaterade varken sina sociala kanaler eller släppte några nya låtar.

När comebacken väl blev av, så blev den maxad. Hösten 2019 släpptes Aviciis låt Tough love som spelades in av Agnes och fästmannen Vincent Pontare, 39. Det är alltså vad hon sysslat med den senaste tiden – fint!

Agnes Carlsson och Vincent Pontare

FOTO: TT

Agnes Carlssons ord om framtiden och Allsång på Skansen 2020

Paret har varit ihop sedan 2009 och är förlovade, när det är dags för ett bröllop är ännu oklart. Något som däremot står klart är Agnes framtid då hon ska medverka i SVT:s stolthet Allsång på Skansen i sommar.

– Allsången är tryggheten och gemenskapen själv, vi behöver det i dessa tider när allt är upp och ned. Påminnas om sommaren, musiken och om allas plats här på denna jord, säger Agnes Carlsson till Hänt och fortsätter:

– ‘Corona’ och ‘black lives matter’ kommer för alltid höra ihop med 2020 och förhoppningsvis så är detta sommaren vi alla utvärderar vår egna roll i samhället, blir mer medvetna och förhoppningsvis lite, lite klokare.

Både Agnes och hennes band längtar till Allsång på Skansen!

– Jag och mitt band ser fram emot att komma och spela, vi ska göra allt vi kan för att sprida kärlek, avslutar artisten till Hänt.

FOTO: Karin Törnblom/TT

MISSA INTE HETASTE NÖJESNYHETERNA – KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HÄNTS STARTSIDA!

SENASTE NYTT!