Agnes Carlsson ord om svåra sjukdomskampen

Agnes Carlsson slog igenom med dunder och brak under Idol 2005.
Men efter det följde en lång tystnad från artisten.
Nu berättar hon om svåra sjukdomskampen efter pausen.

Det var 2005 som en då 17-årig Agnes Carlsson, idag 32, gjorde succé när hon klev in på Idol-scenen. Från Vänersborg lyckades hon knipa en guldbiljett ända till Stockholm och vann sedan tävlingen med en jordskredsseger. Därifrån gick det bara uppåt för Agnes och snart låg hon etta på topplistorna med låtar som Right Here, Right Now och Release Me.

Tittarilska mot SVT efter sjuksköterskans uttalande

Så populär blev artisten att hon fick det ärofyllda uppdraget att sjunga på kronprinsessan Victorias bröllop då hon gifte sig med sin Daniel Westling.

Men så plötsligt blev det tyst från den populära sångerskan. Under flera år försvann hon under jorden och spekulationerna kring vart hon kan tänkas ha tagit vägen var många.

Avslöjandet med pojkvännen

För ett par år sedan gjorde dock artisten comeback och intervjuer har hon öppet och ärligt berättat om orsaken bakom sitt spårlösa försvinnande.

– Jag hade levt med höga prestationskrav i tio år och ville se vem jag var om jag kapade det ut mitt liv. När jag närmade mig 30 började jag också fundera på hur jag vill leva. I den åldern, 26–27, händer väldigt mycket i människan, lyckas man inte få rätsida på allt så tar folk i de allra värsta fallen livet av sig. Jag ville landa i mig själv, testa nya saker, växa som människa, få ny inspiration, sa hon då.

Idag kan den som vill följa Agnes karriär och liv tillsammans med sambon Vincent Pontare, son till sångaren Roger Pontare, på sociala medier.

Nyligen avslöjade Agnes även att hon och Pontus valt att ta nästa steg i relationen och köpt ett gammal 1800-tals hus utanför Stockholm som de planerar att renovera innan de flyttar in.

– Jag älskar verkligen vackra miljöer och ser fram emot att ha mer plats i huset, att kunna ha mina klangskålar framme. Jag vill också att hemmet ska spegla personligheten, hur jag lever i vardagen. Det är ändå vardagen som gör livet, sa artisten i en intervju med tidningen Kupé och fortsatte:

– Mina föräldrar är experter på odling, så jag är uppvuxen med att få mat direkt från landet. Så när huset börjar bli klart ska de hjälpa mig att styra upp trådgården.

Drabbades av svåra sjukdomen

Snart är det dessutom dags för ett sprillans nytt album. Men arbetet med den nya skivan har kantats av motgångar och nu avslöjar Agnes att hon precis börjat komma tillbaka från en tuff period av sjukdom.

”Efter att ha haft corona och sen följt upp det med lite härlig matförgiftning så börjar jag känna mig som mig själv igen. Du vet, jag har inte tid för det här för jag har ett nytt album jag måste bli klar med”, skriver artisten.

Alla Agnes-fans kan vi dock glädja med att arbetet med det nya albumet nu åter verkar vara i full gång och snart kan vi alla lyssna på sprillans nya låtar!


LÄS OCKSÅ: Agnes Carlssons familjelycka efter stora livsförändringen

LÄS OCKSÅ: Darin Zanyars svar efter följarnas starka reaktioner: ”Svårt”

SENASTE NYTT!