Agnes Carlsson om kärleken till pojkvännen Vincent Pontare

De senaste åren har varit tuffa för den före detta Idol-vinnaren Agnes Carlsson och hennes pojkvän Vincent Pontare. Nu berättar artisten om kärleken för Vincent.
– Vi är väldigt lika i vad vi uppskattar i livet och vad vi drivs av, säger Agnes i en intervju med Damernas värld.
Regisörens nya bilder – filmer på Aviciis hemliga resa – ”Bearbetade sorgen”
Slå på ljud

Agnes Carlsson, 32, tog Sverige med storm då hon med sin stora röst och starka karisma vann TV4:s Idol. Efter tävlingen har hon slagit igenom ordentligt i både Sverige och internationellt.

Men plötsligt försvann Agnes från radarn och försvann.

– Min paus handlade just om att förstå vem jag var i allt detta. Jag hade levt med höga prestationskrav i tio år och ville se vem jag var om jag kapade det ut mitt liv. När jag närmade mig 30 började jag också fundera på hur jag vill leva. I den åldern, 26–27, händer väldigt mycket i människan, lyckas man inte få rätsida på allt så tar folk i de allra värsta fallen livet av sig. Jag ville landa i mig själv, testa nya saker, växa som människa, få ny inspiration, säger Agnes till Damernas värld om sin paus.

Agnes Carlsson om kärleken till Vincent Pontare

2009 var ett stort år för Agnes. Då träffade hon nämligen pojkvännen Vincent Pontare, 40, på Rockbjörnen. Paret kände varandra sedan tidigare genom gemensamma vänner men det var inte förrän då som gnistor började spraka på allvar.

I intervjun med Damernas värld berättar Agnes varför hon tycker att Vincent är den perfekta partnern för henne.

– Vi är väldigt lika i vad vi uppskattar i livet och vad vi drivs av. Vi har båda stora drömmar, men är samtidigt väldigt grundade. För oss är det viktigt att prioritera nära relationer och att inte försvinna in i något slags karriärbubbla. Och att kunna dela musiken med den man älskar är fantastiskt. Plus att vi båda älskar mat …, säger Agnes.

Sorgen efter tuffa tiden

Men livet har inte bara varit lätt för Agnes och Vincent. Under de senaste åren har de förlorat två av sina gemensamma vänner. Det var 2018 som Tim “Avicii” Bergling tog sitt eget liv. Bortgången tog hårt på paret som stod Tim väldigt nära.

Och då konserten för att hedra Tim hölls kort efter hans död valde Agnes att ställa sig på scenen för fösta gången sedan hon tog paus. Förra året gick även vännen Marie Fredriksson bort efter en lång tids sjukdom. Även denna gång sjöng Agnes på minneskonserten som hölls i hennes minne.

– Det var den andra überemotionella stunden på kort tid, och mycket jobbigare att genomföra, eftersom Maries minneskonsert kom närmare inpå hennes bortgång. Så när jag sjöng It must have been love var jag både ledsen och nervös – två så otroligt olika känslor. Jag jobbade mycket med meditation inför det uppträdandet, säger Agnes till Damernas värld.

FRÅN FÖRSTASIDAN