5 saker du kanske inte visste om artisten Rhys

Artisten Rhys och Felix Sandman

FOTO: TT
Artisten Rhys har vunnit priser och sjunger låten Starfish ihop med Felix Sandman.
Men vem är egentligen artisten?
Fem saker du inte visste om Little Jinder
Slå på ljud

När Rhys var i 18-årsåldern rekommenderades hon som demosångerska till en producent vid namn Jörgen Elofsson, efter det har de skrivit låtar ihop.

Debutsingeln Swallow your pride släpptes år 2016 och sålde guld i Sverige. Den utsågs även till Veckans låt på Sveriges radio. Efter det har hon sålt platina och blivit nominerad till ett flertal priser. Men vem är egentligen Rhys när hon inte står på scen?

Hur gammal är Rhys och var bor hon?

Rhys Clarstedt Frank föddes den 27 oktober år 1997 och är idag 23 år gammal. Hon föddes i Portland, USA, men bor nu i Bandhagen i södra Stockholm.

Artistens mamma är svensk och pappan är amerikan, och familjen tog sitt flyttlass till Sverige från USA när Rhys var tio år gammal.

Rhys är inte artistens enda namn, hon heter även Maria.

Singeln Starfish med Felix Sandman

Hösten 2018 släppte Rhys en låt tillsammans med före detta FO&O-bandmedlemmen Felix Sandman, 22. Låten är skriven av henne själv och Jörgen Elofsson.

Starfish handlar om att längta tillbaka till en person eller ett förhållande när det har tagit slut. Den beskriver sättet jag själv minns att jag kunde glorifiera mitt förhållande i efterhand, som om det hade varit perfekt, fast det kanske inte var det, har Rhys tidigare berättat om låten för Popmuzik. Hon fortsatte:

– Att jobba med Felix har varit jättekul! Hans insats i låten förgyllde den verkligen, och gav den nytt perspektiv.

Rhys och Felix Sandman

Rhys och Felix Sandman framträder.

FOTO: Carolina Byrmo/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Vad heter Rhys på Instagram?

Rhys är inte bara aktiv med musiklivet, utan även på sociala medier. I alla fall när det gäller Instagram där hon heter rhysmusic och har över 7 000 följare.

Där delar artisten med sig till fansen av vad som händer med musiken och sig själv.

Talangshower och barnproduktioner

Rhys visade tidigt ett intresse för det kreativa. Redan som ung fick hon ett större intresse för dans, musik, konst och teater. Hon deltog i flera talangshower och andra barnproduktioner.

Utbildningen skaffade hon sig när hon gick grundskolan på Kulturama musikallinje för att sedan studera teaterinriktning på Viktor Rydbergs gymnasium.

LÄS OCKSÅ: Här är artisterna i andra säsongen av Late Night concert

LÄS OCKSÅ: Så mycket bättre: Här är alla romanser i programmet

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Björn Larsson Rosvall/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN