LÄS MER:Pernilla WahlgrenRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarnaExklusivt på Hänt
Festis marknadsföring banner

Så mycket bättre: Här är alla romanser i programmet

08 nov, 2019 
Hänt
Carola Häggkvist, Love Antell, Maja Ivarsson, Darin Zanyar, Danny Saucedo och Little Jinder i Så mycket bättre.
Kärleken har spirat i Så mycket bättre. Här får du reda på vad som hände när tv-kamerorna slocknade.
✔︎ Erkänner: ”Det var en flirt”.
✔︎ Åldersskillnad på 14 år: ”Klart jag blev förälskad”.
✔︎ ”Det kommer ta hus i helvete om det här kommer ut”.
Annons

Just nu rullar säsong tio av Så mycket bättre i TV4. Och samtidigt som jubileet firas för fullt sammanställer Hänt en kavalkad av kärlek och romanser från alla säsonger!

◼️ ◼️ ◼️

Maja Ivarsson och Darin Zanyar i Så mycket bättre 2012.
Maja och Darin.

✔︎ Darin Zanyar & Maja Ivarsson

Under säsongen 2012 så slog det bokstavligen gnistor mellan The Sounds sångerska Maja Ivarsson, 40, och artisten Darin Zanyar, 32. De gjorde ingenting för att dölja sina heta känslor i programmet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

När Darin tolkade låten Seven days a week gick Maja efteråt fram och kastade sig i hans famn och utbrast:

– Ska vi gifta oss nu? Jag älskar dig min älskling.

Darin hängde på.

– Jag älskar dig, svarade han.

Maja har berättat om deras speciella relation i Expressen.

– Jag var inte förberedd på det. Men samtidigt, vilken tjej i världen skulle inte tycka att det är trevligt att hänga med Darin? Vi hade väldigt roligt tillsammans och gick runt och skrattade åt allt.

Annons

Darin har i sin tur pratat om flirten i Klick!.

– Det var en flirt. Vi blev väldigt tajta och vi klickade som fan. Vi blev nära vänner. Det var kärlek, men det hände inte så mycket.

◼️ ◼️ ◼️

Petra Marklund och Christer Sandelin i Så mycket bättre.
Petra och Christer.

✔︎ Petra Marklund & Christer Sandelin

Det slog gnistor om Style-stjärnan Christer Sandelin, 57, och Petra Marklund, 35, då mest känd som artisten September, i första omgången av Så mycket bättre. Åtminstone Christer gick igång på alla cylindrar och gjorde klart ”on camera” i programmet att han gillade vad han såg.

– Det ska bli kul att komma dit, Petra är så jäkla snygg!

Petra kommenterade senare Sandelins raggningsförsök i Nöjesguiden.

– Asså, i och med att jag har pojkvän… Christer är jättefin, men det kändes… Haha, han gillar ju brudar liksom.

Annons

Petra var då tillsammans med pojkvännen Jimmy Källqvist, 49, som numera är Carola Häggkvists särbo.

– Fast det var lite läskigt. Det var lite oväntat.

Christer Sandelin kommenterade själv ”romansen” i Extra:

– Alltså, det var en skön stämning och jag flirtade med både Lasse Berghagen och Tomas di Leva också… Sedan är det så att jag gillar tjejer, det gör jag.

◼️ ◼️ ◼️

Lasse Berghagen och Lill-Babs i Så mycket bättre 2010.
Lasse Berghagen och Lill-Babs.

✔︎ Barbro Svensson & Lasse Berghagen

Som av en tillfällighet så hamnade det forna kärleksparet Barbro ”Lill-Babs” Svensson och Lasse Berghagen, 74, i samma säsong. Kärleken dem emellan var uppenbar.

När Berghagen tolkade Barbros hit ”Är du kär i mig ännu, Klas-Göran” i en balladversion brast det för den känslosamma sångerskan. Hon log och grät om vartannat och när Lasse var klar så gav hon honom en av säsongens längsta och varmaste kramar.

Annons

Barbro Svensson gick som bekant bort 2018 och Lasse har i intervjuer berättat vad hon betytt för honom.

– Lill-Babs var en väldigt fin människa, så levnadsglad, varm och omtänksam, förklarade han i Hemtrevligt.

◼️ ◼️ ◼️

Miriam Bryant och Sven-Bertil Taube, konsert på Gröna Lund 2016.
Miriam Bryant och Sven-Bertil Taube.

✔︎ Miriam Bryant & Sven-Bertil Taube

Det skiljer 56 år mellan Miriam Bryant, 28, och Sven-Bertil Taube, 84. Trots det, eller kanske snarare tack vare, så fann de två motpolerna varandra under Så mycket bättre-säsongen 2015 och utvecklade en platonisk kärlek.

Från början gnisslade det dock och Sven-Bertil tyckte till exempel att Miriam svor alldeles för mycket.

Ju längre säsongen led, desto närmare kom de varandra och det slutade med att Sven-Bertil Taube valde att sjunga duett med Bryant.

Annons

– Jag har valt att sjunga med Miriam, för jag tycker att hon är alldeles förtjusande. Hon är söt som en docka, svär som en borstbindare.

Miriam replikerade:

– Jag och Sven-Bertil har verkligen fått en bra relation. Han säger att jag får svordomar att låta vackra, det är nog den finaste komplimang jag fått. Artisterna har senare gästat varandras konserter åtskilliga gånger, bland annat har Miriam sjungit ”Ett sista glas” med Sven-Bertil under hans klassiska Gröna Lund-konserter.

◼️ ◼️ ◼️

Petter Askergren och Barbro "Lill-Babs" Svensson i Så mycket bättre 2010.
Petter och Lill-Babs.

✔︎ Petter Askergren & Barbro Svensson

Även relationen mellan rapparen Petter, 45, och den ikoniska artisten Barbro ”Lill-Babs” Svensson präglades av två motpoler som drogs till varandra. I premiäromgången bondar de nästan omedelbart och när den senaste jubileumssäsongen hade premiär hyllades Lill-Babs.

Annons

I ett känslosamt inslag berättar Malin Berghagen om mamma Barbros känslor för Petter.

– Petter, upplevde jag, blev en väldigt viktig person för mamma under inspelningen. Mamma hade ett speciellt hjärta för Petter. Jag tror, och mina systrar tror, att det fanns lite grann det där ”sonen som hon aldrig fick”.

Petter var en av dem som höll tal under Barbros minnesgudstjänst:

– Vi hade en bra grej du och jag, Barbro. Det var en speciell kemi, men det roliga är att alla har haft den där kemin med dig, och jag kommer aldrig glömma den. Och precis som alla andra här inne, jag kommer att sakna dig enormt mycket, sa han bland annat.

◼️ ◼️ ◼️

Carola Häggkvist och Love Antell på scenen 2015.
Carola och Love.

✔︎ Carola Häggkvist & Love Antell

Att sångfågeln Carola, 53, har nära till sina känslor är ingen hemlighet. När hon svepte in som en stormvind i femte säsongen av Så mycket bättre, blev hon förtjust i den då nästa helt okände artisten Love Antell, 39. Trots en åldersskillnad på 14 år fattade de tycke för varandra och Carola hymlade inte med sina känslor.

Annons

– Klart jag blev förälskad i Love, eller kanske inte förälskad utan mer betuttad. Jag blev definitivt charmad, och lite förtjust. Så där som det blir på läger. Att man börjar göra sig lite fin för någon i produktionen, man sträcker på sig lite extra… Han är fin, har hon förklarat i Aftonbladet.

Love var å sin sida imponerad av den legendariska sångerskan.

– Jag tycker att hon kom med överraskningar hela tiden, trots att hon exponerats så medialt genom åren. Man har mer förutfattade meningar om henne än om kungen, sa han i samma tidning.

Carola hade svårt för att komma ihåg Loves namn så hon envisades med att under inspelningarna hela tiden kalla honom för ”lilla älsklingen”.

◼️ ◼️ ◼️

Petra Marklund och Niklas Bergwall.

✔︎ Niklas Bergwall & Petra Marklund

Vid sidan om den parningsdans som Christer Sandelin ägnade sig åt i första omgången av programmet så ägnade sig Petra Marklund åt att skapa sina tolkningar av de andras låtar. Det gjorde hon tillsammans med musikern Niklas Bergwall, 39, något hon berättar om i premiäravsnittet av den nya säsongen.

Annons

– För mig påverkade ”Så mycket bättre” mig väldigt, väldigt, väldigt mycket för jag träffade ju min fästman. Jag hade träffat honom innan, men jag ringde ju honom och frågade om han ville göra de här versionerna med mig, vi satt och proddade och fixade de här tolkningarna under en längre tid, förklarar hon och fortsätter:

– Jag brukar alltid säga när jag skrivit en låt, nu var det ju tolkningar, men att det är mina barn. Låtar får egna ben, de vandrar var som helst. Men vi lyckades ju göra riktiga bebisar, så att man skulle kunna säga att hela sliding doors grejen… Att vem vet, jag hade kanske inte haft min familj om inte…

I augusti 2016 fick Petra och Niklas sonen Dante och i september 2018 fick de dottern Edda.

◼️ ◼️ ◼️

Lisa Nilsson och Andreas Kleerup.

✔︎ Lisa Nilsson & Andreas Kleerup

Under den sjätte säsongen av det populära programmet uppstod det en speciell relation mellan sångerskan Lisa Nilsson, 49, och musikern Andreas Kleerup, 40. Det var inget de förnekade, men när en tidning påstod att de var ett par reagerade Lisa Nilsson starkt eftersom hon nyligen hade gått igenom en skilsmässa.

Annons

”Ni har ingen som helst rätt att förminska min familjs stora sorg till en uppdiktad kärleksaffär med Kleerup. Inte minst förminskar ni det fina i min vänskap med Andreas som jag ger uttryck för på mina egna nätkanaler. Jag uttrycker mig kärleksfullt om alla som jag bryr mig om”.

Herrmagasinet Café intervjuade Andreas Kleerup några månader senare och hans svar på frågan om de var ett par kan inte tolkas på så många olika sätt:

– Jag kollade på när vi körde ”Longing for lullabies” i programmet och vi förtjänar varsin Oscar, för det ser ut som att vi bara spelar låten, sa han apropå deras duett.

◼️ ◼️ ◼️

Molly Sanden, Danny Saucedo och Little Jinder på Rockbjörnen 2016.

✔︎ Danny Saucedo & Josefine Jinder

Danny Saucedo och Little Jinder medverkade i sjunde säsongen. Stämningen mellan dem var flirtig, och eftersom Danny då var i en relation med Molly Sandén var det hela ett känsligt ämne under inspelningen.

Annons

– Det kommer ta hus i helvete om det här kommer ut, det var intima stunder till och med om jag förstod det hela rätt, har en person som jobbade i produktionen berättat för Hänt.

Radio-programledaren Ola Lustig tog upp ämnet i programmet Vakna med NRJ och var inne på samma spår:

– Det flörtas hej vilt med Little Jinder. Hon sitter i hans knä, han smeker hennes ben. Hade jag varit Molly hade det här varit far from okej, sa han och syftade på att Danny då var tillsammans med Molly.

Även tv-tittarna kunde tydligt se att det slog gnistor mellan deltagarna, och Danny kände sig därför tvungen att kommentera det hela.

– Jag och Josefine (Jinder) är i samma ålder och hon gick igenom en svår period i samband med inspelningen så, visst, vi kom kanske lite extra nära varandra. Dessutom bor vi båda på Söder och har gemensamma vänner. Hon blev som en lillasyster för mig, sa han i GP.

Nyligen pekades modellen Anna Eriksson ut som Dannys nya flickvän.

Annons