LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

6 saker du vill veta om Felix Sandman i Melodifestivalen

30 jan, 2020 
Felix Sandman ställer för tredje gången upp i Melodifestivalen.
Men vem är artisten och skådespelaren?
Och hur lång är Felix Sandman?
Här är sex saker som du kanske inte hade koll på om Felix Sandman.
Annons
Felix och svårigheterna med flickvännenBrand logo
Felix och  svårigheterna med flickvännen

Sångaren Felix Sandman, 21, har gått från bandmedlem till soloartist och skådespelare. Vi har sett honom i Melodifestivalen två gånger, och i två succéserier på Netflix.

Hänt listar sex saker du antagligen vill veta om Mello-favoriten.

Hur lång är Felix Sandman och hur gammal är han?

Felix föddes 25 oktober år 1998 och växte upp på Värmdö, Stockholm. Artistens längd är något som diskuteras hett i olika forum. Vissa tror han är lång, andra kort, vissa någonstans mitt emellan. Men hans definitiva längd är cirka 186 centimeter.

Felix Sandmans resa i Melodifestivalen

Felix var tidigare bandmedlem i gruppen FO&O, tillsammans med Oscar Enestad, 22, och Omar Rudberg, 21. De tävlade tillsammans i Melodifestivalen 2017 med låten Gotta thing about you och landade då på en elfte plats. Senare samma år splittrades gruppen.

Året därpå blev det dags för Felix att dra igång sin solokarriär, vilket han gjorde med råge. Den nyblivna soloartisten kom på andra plats med låten Every single Day.

Annons

Det var ingen mindre än bästisen Benjamin Ingrosso, 22, som gjorde att Felix trillade på målsnöret. Riktigt bra jobbat av Felix att gå från Andra chansen, till att rent av vara nära att på kamma hem hela balunsen. En person som tidigare lyckades med det helt och hållet var Robin Stjernberg, 28, med låten You år 2013.

I Melodifestivalen 2020 kan det bli ett känslomässigt uppträdande för Felix, i alla fall om man ska lita på låttiteln som är Boys with emotions.

Felix Sandman inför Melodifestivalen 2020.
Felix Sandman inför Melodifestivalen 2020. FOTO: Jessica Gow/TT

Serien störst av allt – med Felix Sandman och Hanna Ardéhn

Soloartisten är en mångsysslare utan dess like. Nästa steg efter Melodifestivalen blev nämligen att hoppa på skådespelaryrket. 2019 blev det officiellt att Felix fått en roll i succéserien Störst av allt på Netflix, men det var inte vilken roll som helst, utan Felix kammade hem en av huvudrollerna – som han skötte med bravur. Felix spelade Sebastian och Hanna Ardéhn, 24, spelade den andra huvudrollen som Maja.

Serien som är fylld med kärlek, våld och missbruk blev snabbt hyllad till skyarna.

En sekvens från serien Störst av allt.
En sekvens från serien Störst av allt. FOTO: Nikola Predovic/Netflix/Kobal/REX/Shutterstock

Hjem til jul med Ida Elise Broch

Home for Christmas, med originalnamnet Hjem til jul, är en norsk romantisk komediserie. Den släpptes i början av december förra året på Netflix och är skapad av Per-Olav Sørensen.

Annons

Hjem til jul blev den första norska originalserien på Netflix, och huvudrollen spelas av norskan Ida Elise Broch. Men en person som spelar en viktig och stor roll i serien är ingen mindre än Felix Sandman, som spelar Jonas.

Serien handlar om Johanne som berättar att hon är riktigt trött på att känna sig utpekad som singel av vänner och familj. Strax innan jul avslöjar hon plötsligt att hon skaffat sig en pojkvän och att familjen kommer att få träffa honom på julafton. Eftersom det var en lögn, så handlar serien sedan om att Johanne ska försöka hinna träffa en ny partner innan jul.

The FO&O

Gruppen FO&O, som tidigare hetat The Fooo och The Fooo Conspiracy, var ett svenskt pojkband som dessvärre splittrades 2017. Gruppen bestod från början av Felix Sandman, Oscar Enestad, Omar Rudberg och även tidigare Oscar Molander. Molander valde dock att lämna gruppen 2016.

Sammanställningen av bandet blev till av Artist House Stockholm under våren 2013. Men det var genom Justin Biebers manager som de blev kända, och de fick bli förband till världsstjärnan när han uppträdde i Globen i april samma år.

Annons

Men i september 2017 så gick gruppen ut med att de inte längre skulle vara ett band, utan att de ville satsa på sina egna solokarriärer.

FO&O på Grammisgalan 2018.
FO&O på Grammisgalan 2018. Karin Törnblom/TT

Felix Sandmans flickvän Andrea Kallström

Felix framträdande i Melodifestivalen 2018 handlade om uppbrottet från sin före detta flickvän Lovisa Bengtsson. Men som i många kärlekshistorier kunde även Felix gå vidare och verkar nu vara lyckligare än någonsin.

Nuvarande flickvännen Andrea Kallström och Felix har känt varandra länge.

– Vi träffades när vi var tio år. Vi har dansat tillsammans på samma dansskola. Det var så vi träffades, berättar Felix Sandman när han gästade tv-programmet Breaking news och fortsätter:

– Det är verkligen mer än klick, hon är min själsfrände.

Senare i samma program berättar han att det helt enkelt bara hände och att hon nu är hans andra halva. Fint!

Andrea Kallström är inte helt okänd hon heller. Hon är nämligen en av medlemmarna i popduon Lennixx. Den andra halvan i duon är inte heller helt okänd. Det är faktiskt ingen mindre än världsartisten Zara Larssons, 22, lillasyster Hanna Larsson.

Felix Sandman med flickvännen Andrea Kallström på premiären av Störst av allt.
Felix Sandman med flickvännen Andrea Kallström på premiären av Störst av allt. FOTO: Karin Törnblom/TT

FOTO: Lotte Fernvall/TT, Karin Törnblom/TT

Annons