LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

11 kändisar som egentligen heter något helt annat – Bingo Rimérs namnbluff

12 mar, 2024 
Kändisarna som heter något annat
Nästan alla vet vilka dessa kända profiler är – men har du koll på vad de heter egentligen?
Här är elva personer som har gjort ett namn för sig under ett helt annat namn!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem blixtsnabba – hur mycket pengar har egentligen Julia Franzén?Brand logo
Fem blixtsnabba – hur mycket pengar har egentligen Julia Franzén?

Bingo Rimér, 48, fotograf

Bingo Rimér och hans Julia Franzén, 33, är aktuella med sin realityserie Bingo & Julia, som finns att streama på Amazon Prime.

Men Bingo är faktiskt inte hans ursprungliga tilltalsnamn. Egentligen heter fotografen Björn Oluf Bingo Rimér. Men ingen har någonsin kallat honom Björn. I en intervju med Veckorevyn har han pratat om sitt namn.

– När min mamma var gravid så brukade min pappa kalla ungen i magen för Bingo. Och de döpte ju mig till Bingo i tredjenamn, så det föll sig naturligt att jag valde att kalla mig för det. Alla tror det är ett ”artistnamn” men så är det inte, alla har alltid kallat mig för Bingo.

Tilde de Paula Eby, 51, programledare

Tilde de Paula Eby
Tilde de Paula Eby heter egentligen något annat.Claudio Bresciani/TT

Vi har sett henne i en mängd TV4-program genom åren men idag är det främst i Efter fem som vi får se Tilde de Paula Eby. Något tittarna kanske inte har koll på är vad hennes fullständiga namn egentligen är. Hon heter nämligen Anatilde Jane de Paula Eby!

Annons

Lena PH, 48, artist

Lena PH
Lena Philipsson på releasefesten för sitt vin.Karin Törnblom/TT

Att Lena PH inte heter Lena PH egentligen kanske man kan räkna ut. Men vad är du hennes fullständiga namn? Jo, Maria Magdalena Filipsson! Hon stavar alltså inte ens Filipsson med ph egentligen, som hennes smeknamn antyder.

Thomas Di Leva, 60 artist

Thomas Di Leva
Thomas Di Leva har döpt sin son till Viktor Cosmo Yoga.Stefan Jerrevång/TT

Vet du vem Sven Thomas Magnusson är? Det är ju Thomas Di Levas riktiga namn! Att artisten har en fäbless för lite annorlunda namn är ingen hemlighet. Han har halt att döpa sin son till Viktor Cosmo Yoga. Det är han nog ensam om i Sverige!

Annons

Lotta Engberg, 61, artist och programledare

Lotta Engberg
Lotta Engberg bytte inte smeknamn efter skilsmässan.Björn Larsson Rosvall/TT

De flesta som kallas Lotta heter egentligen Charlotte eller Charlotta. Men Bingolotto-programledarens fullständiga namn är faktiskt Anna Charlotte. Engberg är ett efternamn Lotta tog när hon gifte sig med Anders Engberg, 72. Hennes flicknamn är Pedersen.

Varför Lotta inte bytte tillbaka efter skilsmässan är oklart – men hon är onekligen känd som Lotta Engberg med hela svenska folket.

Danny Saucedo, 38, artist

Danny Saucedo
Danny Saucedo har nyligen varit med i Mello 2024.Claudio Bresciani/TT

Daniel Gabriel Alessandro Saucedo Grzechowski ställde nyligen upp i Melodifestivalen 2024, men då som Danny Saucedo. Redan när han var med i Idol 2006 kallade han sig för Danny. Frågan är om det är någon som kallar honom Daniel, det här är faktiskt ett ämne han inte har uttalat sig om.

Annons

Något det har blivit skriverier om på sistone är att Danny och hans flickvän Anna Eriksson valde att byta namn på sin son. Han skulle till en början heta Joshia, men till slut landade de i Nahuel Gabriel Åke Saucedo.

– Det var Anna som hörde det när hon var ute och reste i Sydamerika, sa artisten om namnvalet när han gästade radioprogrammet P4 Extra – gästen.

Kikki Danielsson, 71, artist

Kikki Danielsson
Kikki Danielsson heter egentligen Ann-Kristin.RICKARD NILSSON

Hur blev Elsie Ann-Kristin Ros Kikki Danielsson egentligen? Danielsson hette hon från födseln, men när Kikki gifte sig med Kjell Ros bytte hon efternamn, dock inte artistnamn.

Annons

Elsie är mellannamnet och Ann-Kristin tilltalsnamnet. Därav Kikki Danielsson!

Hannah Graaf, 45, tv-profil

Hannah Graaf
Hannah Graaf heter numera Graf i mellannamn.Karin Törnblom/TT

Något inte alla vet är att Hannah Graaf bytte efternamn när hon gifte sig med Peter Karyd, 47. Då gjorde hon istället Graaf till sitt mellannamn, men med en ändring i stavningen. Idag är hennes fullständiga namn Hanna Rakel Serafia Graf Karyd.

Den uppmärksamme ser att Hannah heller inte stavas med ett h på slutet. Det är oklart när detta lades till men det är som Hannah Graaf vi känner henne. Och faktum är att varken hon eller systern Magdalena Graaf, 48, hade dessa namn när de var barn.

Annons

– Grejen med Hannah och Magdalena är ju att de hette inte så från början, utan Magdalena heter Engla-Maria och Hannah heter Serafia. Så det var deras namn från början, men då ändrade jag det för att jag tänkte att de skulle bli mobbade i skolan. Men Serafia och Engla-Maria är egentligen mina flickor, berättade deras mamma Linda i realityserien Systrarna Graaf.

Kenny Bräck, 57, före detta racerförare

Kenny Bräck
Det har varit förvirring kring Kenny Bräcks namn.Mark Earthy/TT

Kenny Bräck har en enormt framgångsrik karriär bakom sig. Men visste du att han inte heter Kenny? Hans namn är egentligen Cenny Bräck, med C, med S-uttal. Racerföraren ändrade till det lite mer vanliga K-uttalet i tidig ålder men stavningen har han inte ändrat rent rättsligt.

Annons

– Det har varit ett rent helvete för det är ju ingen som fattar, har han tidigare sagt om förvirringen kring namnet.

Babben Larsson, 67, programledare

Babben Larsson
Babben Larsson briljerar i Bäst i test på TV4.Karin Törnblom / TT

Det är i Bäst i test som Babben Larsson briljerar varje fredag. Numera sänds programmet på TV4 och tittarna har haft en del kritik mot förändringen.

Och på tal om förändring. När programledaren föddes var hon en Barbro Karin Viola Westerlund Larsson, men idag är det alltså Babben Larsson som gäller!

Lill Lindfors, 83, artist

Lill Lindfors
Lill är ett smeknamn för Lillemor.Karin Törnblom/TT

Lill är ju inte ett jättevanligt namn, så du kanske inte blir förvånad att höra att det bara är ett smeknamn. Egentligen är det Maj Lillemor Lindfors som gäller. Varför hon började kalla sig Lill är oklart.

FOTO: TT

Annons