Chockavslöjandet om Magdalena och Hannah Graafs namn

Magdalena Graaf och Hannah Graafs mamma avslöjar systrarnas riktiga namn.

Magdalena och Hannah är inte systrarna Graafs riktiga namn. Det avslöjar deras mamma Linda Bergling i ett avsnitt av Systrarna Graaf.
Nu avslöjar hon vad systrarna heter egentligen – och varför de ändrade namn.
– Jag tänkte att de skulle bli mobbade i skolan, säger Linda i programmet.

Magdalena Graaf, 44, och Hannah Graaf, 41, är just nu aktuella i den egna realityserien Systrarna Graaf på TV3 där de bjuder in tittarna i deras fartfyllda liv med familj, husdjur och vänner.

I kvällens avsnitt hälsar Magdalena på hemma hos sin mamma Linda Bergling, 71 och bonuspappan Gunnar, som under inspelningen fyller år. Under besöket sätter dig familjemedlemmarna tills bords i trädgården för att äta och samtala. De blickar då tillbaka på Hannah och Magdalenas uppväxt i den kristna rörelsen Jesusfolket, som mamma Linda gick med i.

– Vi bodde ju liksom i kollektiv när vi var små med bara massa hippie-typer. Ja, det var väl väldigt radiakalt och annorlunda, säger Magdalena Graaf i programmet.

Mamma Linda tänker också tillbaka på systrarnas uppväxt och avslöjar då en hemlighet kring deras namn. Hannah och Magdalena är nämligen inte deras riktiga namn, förklarar hon. Namnen Magdalena och Hannah fick de först när de började skolan.

– Grejen med Hannah och Magdalena är ju att de hette inte så från början, utan Magdalena heter Engla-Maria och Hannah heter Serafia. Så det var deras namn från början, men då ändrade jag det för att jag tänkte att de skulle bli mobbade i skolan. Men Serafia och Engla-Maria är egentligen mina flickor, säger hon i programmet.

Otäcka händelsen under barndomen

Uppväxten i Jesusfolket var något som systrarna Graaf berättade om när de gästade Skavlan i SVT. De berättade då om en otäck händelse som de råkade ut för under barndomen. Tillsammans med mamma Linda låstes de in i ett hus tillsammans med en man de inte kände – och där var de inlåsta i flera dagar.

– Så sa han: ”Jag vill visa er mitt nya hus”. Vi kom dit och det var ett hus med samma blommiga röda tapet och samma heltäckningsmatta i rött i hela huset. Inga möbler. Så stängde han dörren och sa: ”Här ska vi bo nu. Nu är ni hemma”, sa Hannah i programmet.

Först efter ett par dagar kom räddningen – och då i form av en dammsugarförsäljare som kom till undsättning.

– Tack och lov att de fanns på den tiden. Han räddade oss, sa Hannah Graaf i Skavlan.

FOTO: TT/Karin Törnblom, TT/Naina Helén Jåma

Senaste nytt