LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tittarna ser rött efter Bäst i test-premiären – detaljen upprör

12 jan, 2024 
Linn Seipel
babben larsson david sundin
Det populära tävlingsprogrammet Bäst i test är tillbaka – på ny kanal.
Efter premiäravsnittet var det många tittare som inte höll tillbaka när de på TV4:s sociala medier berättade vad de tyckte.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jan Emanuel rasar – hårda kängan mot Pernilla Wahlgren och BabbenBrand logo
Jan Emanuel rasar – hårda kängan mot Pernilla Wahlgren och Babben

Under kvällen hade Bäst i test 2024 nypremiär på TV4 och TV4 Play. Detta efter att ha sänts sedan 2017 på SVT. Nyheten att programmet flyttar till TV4 kom i våras, men i övrigt ska inget annat i själva programmet ändras. Det bekräftade ena halvan av programledarduon Babben Larsson, 67 och David Sundin, 47, som lett programmet under programmets alla säsonger.

– Det är inga skillnader, sa David nyligen till Hänt.

Lönen då?

– Ja, det skulle vara det i så fall.

TV4 har som det verkar större ekonomiska muskler, om man också ser till grunden för flytten från första början.

– Vi var helt enkelt tvungna att släppa Bäst i test. Anledningen var att de brittiska formatägarna plötsligt begärde ett pris som vi inte vill och kan betala. Då talar jag om extrema pengar som vi inte tyckte var försvarbara, berättade SVT:s programdirektör Eva Beckman, i Kulturnyheterna då nyheten kom.

Annons

Kritiken mot TV4:s reklampauser – tittarna rasar efter premiären av Bäst i test

Men många tittare är mindre glada att programmet som kommit att bli en SVT-klassiker numera sänds hos kommersiella TV4. Det kan man se tydligt på deras olika sociala medie-konton, där många fullkomligt rasar över mängden reklam.

”Herregud vad mycket reklam, har ni lagt till 30 min i bara reklam!? Absolut att ni måste ha inkomster av reklam, men det här är ju löjligt.”, skriver en tittare på TV4:s Instagram.

”Ingen. Inte någon vill att BiT sänds i reklamkanaler. Hur tänkte ni? Bränna pengar för att förstöra för andra. Sopor.”, skriver en annan.

”Grymt bra program men TV4 förstör f.n allt med sin hel....s reklam. Man tappar hela känslan för att titta på det”, skriver en på Bäst i tests egna Instagram-konto.

”Jätteroligt program! Jag är så glad att det var dags för nya program idag. Jag skrattade högt flera gånger. Det som förstör stämningen är ju all jä...a reklam. Riktigt tråkigt! Men programmet i sig levererar som vanligt.”, skriver en andra.

Annons

Babben Larsson svarar på kritiken: ”Alla förändringar får reaktioner”

Kritiken har vilket fall inte nått Babben Larsson. När Hänt kommer i kontakt med henne och frågar hur hon tyckte att premiäravsnittet var, samt om hon har någon åsikt i hela reklamfrågan svarar hon:

– Jag är supernöjd med första viktiga premiärprogrammet. Har bara läst mina egna flöden ikväll och har inte fått en enda reaktion på reklamen faktiskt.

Babben utvecklar vidare:

– Alla förändringar får reaktioner, inga konstigheter.

Förbättringsförslagen efter Bäst i tests premiär

De kommentarer som kommit om själva programmet var dock övervägande positiva:

”Vilket roligt premiär-avsnitt! Tack för underhållningen!”, utbrister en nöjd tittare.

En tittare gav också ett förslag på hur TV4 hade kunnat använda reklampausen effektivare till nästa säsong, för att de inte ska kännas lika jobbigt att vänta på programmet.

”Älskade programmet idag (som vanligt) men hade hade önskat till nästa säsong att innan reklamen säger ni en gåta så att reklamen blir lite roligare så man kan sitta och tänka liksom”, tipsar tittaren.

FOTO: TV4

Annons