bäst i test

TV4 bekräftar: De leder nya Bäst i test – efter chockbeskedet

TV4 bekräftar: De leder nya Bäst i test – efter chockbeskedet

Nyligen nåddes vi av chockbeskedet att den populära serien Bäst i test ska flytta till TV4 – efter sju säsonger på SVT.
Men hur blir det med programledarna? Är det fortfarande Babben Larsson och David Sundin som kommer styra skutan fast i TV4?

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Babben tipsar: Så får du bästa stämning på julafton
0:24

Efter reklamen: Babben tipsar: Så får du bästa stämning på julafton

(0:24)

Slå på ljud

Det folkkära programmet Bäst i test har tittarna fått följa i flera år på SVT. I serien får vi följa olika kändisar som utför alla möjliga slags utmaningar.

I hela sju säsonger har programmet letts av Babben Larsson, 66, och David Sundin, 46, på SVT. Men nyligen kunde vi mötas av ett chockerande och plötsligt besked - att SVT har förlorat rättigheterna till programmet.

Orsaken bakom detta är att SVT inte har kunnat matcha rättighetskostnaderna.

– Vi var helt enkelt tvungna att släppa Bäst i test. Anledningen var att de brittiska formatägarna plötsligt begärde ett pris som vi inte vill och kan betala. Då talar jag om extrema pengar som vi inte tyckte var försvarbara, säger SVT:s programdirektör Eva Beckman, till Kulturnyheterna, utan att gå in på några summor.

Tittarnas ilska – efter beskedet om Bäst i test

Nu är det som sagt slut med Bäst i test på SVT och framöver är det TV4 som kommer att ta över programmet. Det plötsliga beskedet har skapat starka reaktioner hos Bäst i test-fansen.

”Var tvungen att kolla att det inte var första april idag? sjukaste nyheterna. kan inte TÄNKA mig något värre än ett TV4-fierat Bäst i test”, skriver en tittare.

På sociala medier har tittarna sagt sitt och ilskan är stor över kanalbytet. En tittare tycker att tv-licensen ska höjas så programmet kan finnas kvar på SVT.

”Gör nåt, vi får inte förlora Bäst i test. TV4 kommer förstöra det?

Den största skillnaden för tittarna kommer vara reklamavbrotten.

Vilka kommer programleda Bäst i test på TV4?

På Twitter är det flera som har uttryckt sin oro över att TV4 just är en kanal med reklam.

”Hoppas att det även framöver kommer bli minst en timmes programtid så att det inte landar på en timme inklusive reklamavbrott?”, skriver en tittare.

”SVT förlorar programmet Bäst i test till TV4. Såg programmet några gånger men det lär bli ingen gång nu när det sänds på en reklamkanal, halva tiden fylls med reklam”, skriver en annan tittare.

Men tittarna kan iallafall mötas av ett glädjande besked – att programledarna David Sundin och Babben Larsson följer med till TV4.

– Vi är väldigt glada över möjligheten att ta över Bäst i test som är ett fantastiskt format och med det även de populära programledarna Babben Larsson och David Sundin, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4.

Hänt har sökt Babben Larsson och David Sundin.

FOTO: SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN