BreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreakingBreaking
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Bäst i test försvinner från SVT – nu tar TV4 över succén

24 mar, 2023 
André Färnsveden
Venus Soltani
Bäst i test.
SVT har tappat rättigheterna till Bäst i test.
Nu tar istället TV4 över programmet.
– Vi är väldigt glada över möjligheten att ta över ”Bäst i test”, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4 till kanalen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför har Babben tackat nej till att vara julvärd tidigare årBrand logo
Därför har Babben tackat nej till att vara julvärd tidigare år

Succé-serien Bäst i test är underhållningsprogrammet där vi får följa folkkära kändisar när de utför olika utmaningar.

Programidén kommer ursprungligen från brittiska Taskmaster och har blivit en stor tittarfavorit även i Sverige. Bland annat vann Bäst i test Kristallen 2019 för årets program, och följande år för årets underhållningsprogram.

Efter sju framgångsrika säsonger på SVT kommer nu ett chockbesked rörande programmet.

Därför försvinner Bäst i test från SVT – förlorar rättigheterna

Bäst i test lämnar nämligen nu SVT, då kanalen har tappat rättigheterna. Det talar SVT:s programdirektör Eva Beckman om till SVT.

– Vi var helt enkelt tvungna att släppa Bäst i test. Anledningen var att de brittiska formatägarna plötsligt begärde ett pris som vi inte vill och kan betala. Då talar jag om extrema pengar som vi inte tyckte var försvarbara, säger Eva Beckman.

Men programmet kommer inte att försvinna helt och hållet, utan det kommer endast att byta kanal.

TV4 tar över Bäst i test – Babben Larsson och David Sundin följer med

Nu är det bekräftat att det istället är TV4 som kommer att ta över rättigheterna.

Annons

Något som direkt skapade funderingar var om programledarna Babben Larsson och David Sundin, som lett alla säsonger sedan premiären 2017, kommer fortsätta i Bäst i test eller inte.

Men nu är det även bekräftat att båda komikerna följer med till TV4, och det trots att Babben är under kontrakt med SVT.

– Vi är väldigt glada över möjligheten att ta över ”Bäst i test” som är ett fantastiskt format och med det även de populära programledarna Babben Larsson och David Sundin, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4 till kanalen.

En av de större ändringarna som kommer att ske i Bäst i test när TV4 tar över programmet är att det numera kommer att sändas med reklamavbrott.

Hänt har sökt David Sundin.

FOTO: Oliver Martin Henriquez/TT

Annons