hänt exklusivt

Jimmy Jansson försvann från rampljuset – därför slutade han

Jimmy Jansson

Vi kan gunga, Flickan från det blå och Amanda – hitsen var många men plötsligt försvann han helt.
I en intervju med Hänt berättar nu Jimmy Jansson om varför han la ner som artist.
– Det känns som att det var igår men nej jag får panik av tanken på att stå på scenen, säger han till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sandra Dahlberg om bråken med Jimmy Jansson: ”Ta inte så himla hårt på det”
0:26

Efter reklamen: Sandra Dahlberg om bråken med Jimmy Jansson: ”Ta inte så himla hårt på det”

(0:26)

Slå på ljud

Jimmy Jansson, 37, syns ofta till i tv-rutan under Melodifestivalen-sammanhang då han varit med och skrivit bidragen. Men kommer vi någonsin få se Jimmy tävla i tävlingen igen som artist?

I en intervju med Hänt berättar han om glädjen över att vara ett del av Nordmans bidrag i Melodifestivalen 2023:s tredje deltävling.

– Det känns skitbra, jag har alltid gillat den här låten sedan vi skrev den i somras. Och jag och säkert många fler är ett Nordman-fan, säger Jimmy.

Därför la Jimmy Jansson ner karriären som artist – sanningen bakom beslutet

Kommer vi att få se dig tävla som artist igen?

– Nej det kommer ni nog aldrig mer göra. Jag har släppt den biten för länge sedan, sist var 07 liksom. Det börjar närma sig 20 år sedan. Det känns som att det var igår men nej jag får panik av tanken på att stå på scenen. Jag har verkligen kommit ifrån det.

Har du helt slutat som artist?

– Ja det har jag väl gjort, Skulle jag släppa någonting skulle det bara vara på Spotify för att det är kul att släppa låtar men jag kommer inte dra igång och gigga igen eller köra artisteriet fullt ut.

Varför blev det så?

– Jag vet inte. Jag bara tycker det är så jävla kul att arbeta som låtskrivare och producent. Nu har jag jobbat bakom artister i så många år och har blivit bekväm med det och jag är snart 40. Jag är 37 idag och jag var 20 när jag var som störst. Det känns inte som att den jag var då är den jag är idag.

Jimmy Jansson

Foto: TT

Så lever Jimmy Jansson idag – familjelivet med barn

Inte nog med att Jimmy inte kan tänka sig att kliva upp på scenen igen så har han dessutom bestämt sig för att lämna det offentliga livet i rampljuset.

– Jag har blivit mycket mer skygg. Jag har inget problem med att ta intervjuer och så men jag söker mig inte till det. Ser jag kameran går jag inte dit utan går en omväg. Det känns inte lika aktuellt eller någon mening med att vara i fokus.

På det privata planet är Jimmy tillsammans med Michaela och paret har tillsammans dottern Milly, 1.

– Jag har väl mitt stadiga sedan tio elva år tillbaka. Jag trivs väldigt bra i det och vi fick en dotter för ett och ett halvt år sedan. Vi lever ett lyckligt familjeliv men jag försöker att inte dra in de så mycket i det offentliga.

Jimmy är även pappa till sonen Vilmer, 16, som han fick i en tidigare relation med Sandra Dahlberg, 43.

Hur ser livet för Jimmy Jansson ut idag då, nu när du inte längre står på scenen?

– Musik har alltid varit mitt liv och är fortfarande det så det är inte så mycket över till annat än det och familjen. Jag fortsätter så länge jag mår bra och jag är på en väldigt bra plats i livet nu.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN