LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Så bra är låtarna i deltävling tre av Melodifestivalen 2023

17 feb, 2023 
Gabriella Håkansson och deltagare i deltävling 3
Hur bra är egentligen startfältet i Melodifestivalens tredje deltävling? Hänt:s Gabriella Håkansson har tjuvkikat och tjuvlyssnat!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför ville Mats Wester i Nordman inte ställa upp i Mello 2023 – Håkan Hemlins hemliga kuppBrand logo
Därför ville Mats Wester i Nordman inte ställa upp i Mello 2023 – Håkan Hemlins hemliga kupp

Linköping kom att bjuda på en Mello-fest som slutade i ett något oförutsägbart resultat. Men stort grattis säger vi till Maria Sur och Panetoz som kammade hem final-platserna. Denna helg går musiktävlingen av stapeln i Lidköping. Så vad kan vi egentligen förvänta oss av denna veckas bidrag?

Paul Rey – Royals

Royals
Foto: SVT

På lördag intar Paul Rey Mello-scenen för tredje gången. Det brukar gå rätt bra för Paul men hittills har han aldrig nått hela hela vägen fram till en vinst. Lite så tror jag det går även denna gång. Låten är bra och Paul sjunger ut lite mer än vad vi tidigare har fått se. Det är lite Robin Bengtsson-vibe över bidraget och jag tror det kommer gå hem i stugorna. Om Paul Rey tar sig hela vägen till final återstår att se men en semifinalplats är han nog garanterad.

Annons

Casanovas – Så kommer känslorna tillbaka

Casanovas
Foto: SVT

Vilket gäng va! Påminner om Arvingarna och de har ju gjort succé i tävlingen tidigare som vi alla vet. Härligt med lite dansband i tävlingen för ovanlighetens skull. Casanovas skulle jag tro roffar åt sig den röda tittargruppens röster, åldrarna 60-74 år har här en riktig dänga att bugga loss till i sommar. Jag måste dock kommentera att bidraget har vissa partier som påminner om Linda Bengtzing och Markoolios gamla hit från 2007 Västa schlagern.

Annons

Jag håller iallafall tummarna för att Henrik Sethsson och hans paljettbrallor tar sig vidare i tävlingen. Kanske konkurrerar de om en av semifinalplatserna?

Melanie Wehbe – For The Show

Melanie

Här har vi en debutant, iallafall som artist. Melanie har nämligen tävlat som låtskrivare tidigare. Bidraget är enligt min åsikt inte superhet utan rakt av lite långtråkigt. Scenografin påminner mig om en Ikea-lampa och jag tror inte låten kommer ta sig mycket längre än att just spelas i shoppinggallerior.

Annons

Kolla bara? Det är ju inte bara jag som ser likheten?

Foto: SVT/IKEA

Nordman – Släpp alla sorger

Nordman
Foto: SVT

Ni som har en fågelfobi kommer kanske inte rösta på Nordman om vi säger så. Kan rent av bli så att ni känner er attackerade. Har jag hamnat på en 3D-bio eller Naturhistoriskas Cosmonova? Om vi bortser från den galna fågelflocken så säger jag JAAA. Här tror jag vi har en garanterad finalplats.

Annons

Laurell – Sober

Laurell
Foto: SVT

Sjunga om knark och sprit i public service. Aj aj aj, jag förstår att SVT fick sätta ner foten här. Laurell har nämligen fått ändra i sin låttext inför helgens framträdande efter att man upptäckt spritreklam i låten. Laurell må sjunga om att vara sober men jag tror en och annan tittare kommer känna sig på en antal substanser under de tre minuterna som detta framträdande utspelas på scenen. Vi lämnar det så...

Eller jag måste lägga till... självklart kommer barnen här hittat en ny favorit. Jag menar de dras ju automatiskt till björnar, färgbomber och opassande sångtexter.

Annons

Ida-Lova – Låt hela stan se på

Ida-Lova
Foto: SVT

Nu känns det som att vi hamnat på musikal. Jag vet dock inte helt om det är något positivt i Melodifestivalen-sammanhang. Ida-Lova, Christine Meltzers dotter, har en solklar framtid på teaterscenerna runt om i Sverige med den där fantastiska rösten men för just Mello med denna låt, tror jag tyvärr det tar slut redan här.

Marcus & Martinus – Air

Marcus och Martinius
Foto: SVT

Jag vet att jag denna vecka har dragit många referenser till tidigare Melodifestivalen-bidrag men jag kommer göra det igen. Marcus & Martinus med låten Air påminner mig verkligen om Eric Saades senaste framträdande i tävlingen med låten Every Minute. Ni vet när han studsade runt i vita kläder och gjorde den här fantastiska kycklingdansen som blev en sådan snackis.

Men tillbaka till våra norska favorittvillingar. Det är ju en solklar finalplats. Marcus och Martinus hade väl egentligen kunnat sjunga exakt vad som helst och fått 75 procent av rösterna med tanke på deras fanbase men framträdandet är ju dessutom bra! Lyckades de inte charma dig när de tävlade i Masked Singer under våren så kommer du vara fast efter lördagens show.

FOTO: Hant.se/SVT

Annons