melodifestivalen 2023

Christine Meltzers glädjebesked – dottern Ida-Lova klar för Melodifestivalen

Ida-Lova Meltzer

Premiären av Melodifestivalen 2023 närmar sig med stormsteg och namn på medverkande börjar spridas.
Hittills är det en salig blandning av nykomlingar och redan kända artister som bekräftats.
Bland de deltagande finner vi ett välkänt namn, nämligen Christine Meltzers dotter Ida-Lova Lind.
Anna Sahléne om ekonomin: ”Önskar jag var lika rik som Charlotte Perrelli”
0:35

Efter reklamen: Anna Sahléne om ekonomin: ”Önskar jag var lika rik som Charlotte Perrelli”

(0:35)

Slå på ljud

Nedräkningen till Melodifestivalen 2023 har börjat. Melodifestivalturnén drar i gång den 3 februari och första anhalten är Skandinavium i Göteborg. Sedan åker turnén vidare till Linköping, Lidköping, Malmö, Örnsköldsvik och avslutas därefter i Friends Arena i Stockholm den 11 mars.

Bekräftade artister i Melodifestivalen

Hänt har tidigare rapporterat om att det är programledaren Farah Abadi, 34, och komikern Jesper Rönndahl, 43, som ska leda årets upplaga av musiktävlingen. Aftonbladet har tidigare kunnat avslöja om redan färdiga artister till tävlingen och listan kommer utökas innan säsongspremiären.

Hittills har Aftonbladet kunnat avslöja 15 namn som bekräftade akter. Det är en lista med såväl välkända artister och gruppen samt nykomlingar på Melodifestivalen-scenen. Bland de bekräftade hittar vi bland andra gruppen Nordman, Wiktoria Johansson, Marcus & Martinius, Theoz, Paul Rey och Victor Crone.

Christine Meltzers dotter bland de deltagande

Ett annat högaktuellt namn bland deltagarlistan är ingen mindre än den folkkära komikern Christine Meltzers, 47, dotter Ida-Lova Lind, 18.

Christine Meltzer, var programledare för Melodifestivalen 2010. Tillsammans med skådespelaren Dolph Lundgren, 56, och Måns Zelmerlöw, 36, intog de mello-scenen som programvärdar. Nu är det alltså dotterns tur att erövra schlagercenen.

Ida-Lova stod redan som trettonåring på scenen och sjöng inför en stor publik. Det var år 2017 som sångfågeln framträdde på den tv-sända Svenska hjältar-galan med en cover på Kents ”Utan dina andetag”. Några månader senare sjöng hon igen vid minneskonserten för elvaåriga Ebba Åkerlund, som omkom vid terrordådet på Drottninggatan 2017

Den unga artisten har redan flera miljoner spelningar på musikstreamingtjänsten Spotify och år 2020 kom den första singeln från stjärnskottet. Singeln Samma gata fick tummen upp av kritiker som beskrev låten som en ”medryckande poplåt om att försöka hitta sig själv i en värld där mycket är samma”.

I början av sommaren i år släppte Ida-Lova sin debut-EP med namnet ”Hallå världen kan du stanna?” och nu kan alltså en källa till Aftonbladet avslöja att hon ska vara med i Melodifestivalen

– Ja, hon ska vara med, säger en källa till Aftonbladet.

FOTO: Janerik Henriksson/TT, Youtube

FRÅN FÖRSTASIDAN