LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Allt om Ida-Lova Lind i Melodifestivalen 2023

02 dec, 2022 
AvJulia Riddertorp
Ida-Lova Lind.
Gör er redo för ännu ett stjärnskott, nämligen den växande artisten Ida-Lova. Hon har släppt flera låtar och ska medverka i Melodifestivalen. Här är allt om henne!
Annons
Christine Meltzer om hur hon och maken Niclas Lind träffadesBrand logo
Christine Meltzer om hur hon och maken Niclas Lind träffades

Växande artister finns det gott om men en som uppmärksammats nyligen är Ida-Lova Lind. Hon släppte musik för första gången år 2020 med singeln Samma gata och låten beskrevs som en ”medryckande poplåt om att försöka hitta sig själv i en värld där mycket är samma”.

Det som står på agendan för Ida-Lova i närtid är hennes medverkan i Melodifestivalen 2023 där hon är bland de yngre deltagarna. Nu vill vi veta allt om henne!

Har Ida-Lova Lind Instagram?

Är du nyfiken på om Ida-Lova har Instagram? Det har hon nämligen och hon delar ett flertal bilder på vackra destinationer och även en hel del om musiken som hon har släppt. Hon tillkännagav även att hon skulle medverka i Melodifestivalen 2023 på plattformen:

Annons

”Jag ska vara med i melodifestivalen 2023!!!! det känns helt overkligt och jag kan inte förstå att det är sant, men det ska bli SÅ HIMLA HIMLA KUL!!!!!!!, skrev artisten på Instagram.

Vill du kika in på hennes Instagram så går hon under användarnamnet ida.lova på plattformen och har i skrivande stund 1,985 följare.

Hur gammal är Ida-Lova Lind?

Den snabbt växande artisten är bland de yngre och hon föddes den andra augusti år 2004. Hon är alltså 18 år gammal och kommer även att vara det under hennes medverkan i Melodifestivalen nästa år.

Ida-Lova 13 år uppträdde med låten Utan dina andetag år 2017.
Ida-Lova sjunger Utan dina andetag av Kent.

Många blev rörda när Ida-Lova sjöng en av Kents mest spelade hit-låtar, Utan dina andetag. Det fanns inte många i publiken som lyckades hålla tillbaka tårarna den kvällen.

Annons

Ida-Lova Lind medverkar i Melodifestivalen 2023

Som tidigare nämnt har Ida-Lova fyllt 18 år, vilket krävs för att medverka i Melodifestivalen.

Men innan hon fick medverka i sångtävlingen släppte hon låtar på eget håll. På musikstreamingtjänsten Spotify har hon 59,027 lyssningar i månaden!

Hon har bland annat släppt låtarna Efterfesten, Samma Gata, På Låsas, Vi Äger Hela Världen och Blågödsdum som alla ingår i hennes senaste EP.

Till Melodifestivalen blir det dock ett nytt bidrag där låtskrivarna bakom låten är Andreas Lindbergh, Joy Deb, 43, Linnea Deb, 45, och förstås Ida-Lova.

Låten är Låt hela stan se på och Ida-Lova har tidigare berättat att det är en ballad som handlar om att våga leva:

– Det är en ballad som för mig känns väldigt viktig, och den handlar om att våga leva, berättade artisten för Aftonbladet.

Ida-Lova Lind – dotter till tv-profilen Christine Meltzer

Men kändisskapet är inget nytt för Ida-Lova. Hennes mamma är nämligen Christine Meltzer, 47, som agerar programledare, komiker och skådespelare.

Den folkkära artisten fick Ida-Lova och även hennes bror, Ville Lind, 16, med maken Niclas Lind, 44. De har varit ett par sedan 2008 och än idag verkar kärleken brinna starkt.

Niclas Lind, Christine Meltzer med barnen Ville lind och Ida-Lova Lind.
Familjen Lind!

Tillsammans delar de med stor sannolikhet en stor lycka och stolthet för deras dotter som först blev uppmärksammad som deras dotter, men som idag gjort ett eget namn för sig och den tjejen som stod på scen för flera år sedan är nu vuxen och redo för Melodifestivalen!

FOTO: Pressbild och Instagram

Annons