ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

De tre första artisterna i Melodifestivalen 2023 avslöjade

17 okt, 2022 
André Färnsveden
Farah Abadi och Jesper Rönndahl
Nyligen presenterades de nya programledarna i Melodifestivalen 2023.
Nu är det även de tre första artisterna i programmet klara.
Annons
5 udda fakta du vill veta om Melodifestivalens nya programledare Jesper RönndahlBrand logo
5 udda fakta du vill veta om Melodifestivalens nya programledare Jesper Rönndahl

Planeringen av Melodifestivalen 2023 är i full gång. Det blev nyligen klart att Farah Abadi, 34, som fick hoppa in och leda den senaste upplagan av programmet, får förtroendet igen. Vid sin sida kommer hon även att ha komikern Jesper Rönndahl, 43, som ska leda programmet för första gången.

Nu har även de tre första artisterna presenteras.

Därför var Jesper Rönndahl nära på att tacka nej

För Jesper Rönndahl var det inget självklarhet att tacka ja till rollen, men slutligen bestämde att sig för att gå med på att leda Melodifestivalen 2023. För Hänt berättar han om sina tankar innan han slutligen valde att acceptera erbjudandet.

– Inte helt självklart, men det blev det efter ett tag, säger Jesper och fortsätter:

Annons

– För att jag aldrig har varit i den här ”showbusinessen” innan, och då så kände jag såhär ”passar jag där?”, och då sa de till mig att ”det gör du för att ditt uppdrag är att vara rolig och jag har koll på lite programlederi, det kan jag, säger Jesper Ränndahl till Hänt.

För kollegan Farah Abadi fanns det däremot inga tvivel, när hon fick samtalet anade hon vad som skulle komma och väntade på att utbrista ett ja.

– De ringde, och så sa de såhär ”vi tyckte du var jättebra förra året”, jag ba ”ja?” och så ett till ”jaaa?” och så bara ”vill du göra det igen?”, absolut sa ja, säger Farah till Hänt.

– Vad tog dig så lång tid, inflikar Jesper på engelska, nu översatt till svenska.

Det är de tre första artisterna i Melodifestivalen 2023

Nu avslöjar Aftonbladet tre av de 28 artisterna som ska delta i Melodifestivalen 2023. Nordman som fram tog ett uppehåll under coronapandemin, innan de återförenades under inspelningen av ”Så mycket bättre” är ett av namnen. Duon består av Håkan Hemlin och Mats Wester.

Det andra namnet som nämns är Loulou Lamotte, 41. Artisten vann har gjort succé i musiktävlingen tidigare, då med gruppen The Mamas. Men nu ska Loulou tävla som soloartist.

Det tredje namnet som avslöjas är den tvåfaldiga Mello-finalisten Wiktoria Johansson, 25, enligt en källa till tidningen.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Annons