oscar zia

Oscar Zia plockas bort från kanalen

Oscar Zia och hans bror Dante.

Förra året var Oscar Zia programledare för Melodifestivalen.
Nu plockas han bort från SVT.
Bröderna Zia om hur det är att arbeta tillsammans
0:37

Efter reklamen: Bröderna Zia om hur det är att arbeta tillsammans

(0:37)

Slå på ljud

Oscar Zia, 26, blev först uppmärksammad när han deltog i X Factor Sverige. Året efter gjorde den unga artisten debut i Melodifestivalen med bidraget Jalla dansa sawa, som tyvärr inte tog sig vidare till finalen av tävlingen.

Efter flera framträdanden i programmet presenterades Oscar Zia som 2022:s programledare i Melodifestivalen.

Oscar Zia är en fullblodsentertainer som med sin charm, bredd och glimten i ögat känns helt självskriven som programledare. Han har tävlat tre gånger, gästat oss som programledare tidigare och har dessutom tittat på Melodifestivalen sedan han var liten, skrev Anette Brattström, projekt ledare för Melodifestivalen inför vårens säsong.

Oscar Zia kritiserades av tittarna

Men det blev ingen succé för artisten i sin nya roll, det var nämligen flera tittar tog till sociala medier för att kritisera Oscar.

Sämsta mello någonsin! Programledaren gjorde sitt bästa men var extremt jobbigt att titta på när han staka sig, sa fel och skratta nervöst, hela tiden. Appen låg nere pga "tekniska problem". Vilket blev ganska uppenbart att det var fejk när den helt plötsligt fungerade precis efter röstningen avslutats och ett helt nummer med kostymer och allt gjordes. För att minuter senare "ligga nere" igen. Efter det ville jag ringa och rösta men röstningsnumren kom inte upp en enda jävla gång efter det. Sen var röstningen över. Jävla skitprogram helt enkelt!”, skrev en tittare på Melodifestivalens Facebook.

Det var även en tittare som rasade över att Oscar inte sa den klassiska frasen ”Nu kör vi”.

”På riktigt? Inget ”nuuuu kör vi”? Ingen fungerande app vilket resulterar i felaktiga resultat. En programledare som svär och drar opassande skämt i ett program som ses av ungdomar och barn. Dåligt från början till slut. Detta påminde mig om varför jag slutade kolla detta program. Kanske man kollar finalen som högst om ens det. Nej vilket dåligt jippo melodifestivalen har blivit”, skrev en tittare.

”Ge Zia en medhjälpare som kan stödja honom från de värsta pinsamheterna eller byt ut honom Det här var bara virrigt och osäkert”, skrev en annan.

Oscars egna ord om Melodifestivalen

Men Oscar själv var nöjd med sin insats och tyckte det hela var en roliga grej.

– Kul, tror jag. I mitt huvud var det kul i alla fall. Nej men det var nog vad det var. Som att göra något dumt på fyllan som man glömmer bort, sa Oscar till Hänt och fortsatte:

– Jag är jättenöjd över programmet och jag är jätteglad att jag får chansen att göra det här.

Att inte köra den klassiska ”Nu kör vi”, berättade Oscar var ett medvetet beslut.

– Nej men jag ville inte göra den. Den är så gjord tycker jag. Så vi ändrade, det blev en knapptryckning, sa Oscar till Hänt.

Därför är Oscar Zia inte med i Mello 2023 – SVT:s ord

Men nu plockas artisten bort från programmet. Farah Abadi, 34, som fick hoppa in och hjälpa Oscar under förra säsongen har fått möjligheten att leda igen. Men Oscar byts ut mot komikern Jesper Rönndahl, 43.

När Hänt når SVT förklarar de att den unga artisten inte blev tillfrågad att leda programmet 2023.

Nej, Oscar Zia fick inte frågan i år. Det är väldigt sällan som en programledare för Melodifestivalen återkommer flera år efter varandra”, skriver en presstalesperson på SVT till Hänt.

Oscar Zia är aktuell med serien Weekend hos Zia som han leder med sin bror Dante Zia, 29, på TV4 och TV4 Play. Serien sänds tisdagar klockan 21:00.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN