Tittarnas kritikstorm – efter Oscar Zias stora tabbe i direktsändning

OSCAR ZIA

Melodifestivalens första deltävling har gått av stapeln och det blev minst sagt många tekniska problem och felsägningar. Nu berättar Oscar Zia för Hänt hur det egentligen kändes för honom och att vara mitt i kaoset.
Oscar Zias barnbesked: ”Hur?”
0:41

Efter reklamen: Oscar Zias barnbesked: ”Hur?”

(0:41)

Slå på ljud

Melodifestivalen 2022 är äntligen igång och efter den första deltävlingen står det klart att Robin Bengtsson, 31, och Cornelia Jakobs, 29, har gått direkt till final! Finalen går av stapeln i Friends arena den 12:e mars.

Nytt för i år är att två bidrag går till final och två bidrag går till semifinal. Tidigare år har ungefär samma koncept funnits, men då kallades "semifinalen" för Andra chansen. Efter den första deltävlingen gick Danne Stråhed, 65, och Theoz, 16, till semifinal.

Men den största snackisen under kvällen var att röstnings-systemet inte funkade alls. Programledaren Oscar Zia, 25, fick ta den största smällen och fick hela tiden höra ändringar i sin öronsnäcka. Detta ledde även till en del felsägningar från hans håll. Bland annat blev skämtet om Eric Saade, 31, förstört då han råkade visa upp bilden på Eric först av alla.

– Nu blev det fel, sa Oscar i programmet.

Tittarna rasar efter Oscar Zias tabbar i direktsändning

På sociala medier är det nu många som ifrågasätter Oscars skämt och att felsägningarna hade kunnat undvikas.

”Sämsta mello någonsin! Programledaren gjorde sitt bästa men var extremt jobbigt att titta på när han staka sig, sa fel och skratta nervöst, hela tiden. Appen låg nere pga "tekniska problem". Vilket blev ganska uppenbart att det var fejk när den helt plötsligt fungerade precis efter röstningen avslutats och ett helt nummer med kostymer och allt gjordes. För att minuter senare "ligga nere" igen. Efter det ville jag ringa och rösta men röstningsnumren kom inte upp en enda jävla gång efter det. Sen var röstningen över. Jävla skitprogram helt enkelt!”, skriver en person på SVT:s Facebooksida.

Och att Zia inte körde den klassiska frasen "nu kör viiii" får tittarna att rasa.

”På riktigt? Inget ”nuuuu kör vi”? Ingen fungerande app vilket resulterar i felaktiga resultat. En programledare som svär och drar opassande skämt i ett program som ses av ungdomar och barn. Dåligt från början till slut. Detta påminde mig om varför jag slutade kolla detta program. Kanske man kollar finalen som högst om ens det. Nej vilket dåligt jippo melodifestivalen har blivit”, skriver en annan.

”Vilken katastrofalt usel insats av programledaren.Plus ett extremt pinsamt lågvattenmärke att skoja (inte kul) om att Ledin har bokat alla tvättider … hur kan ni vara så urbota dåliga i en så påkostad produktion?Gör om - gör rätt.Och byt till en professionell programledare.”, skriver en tredje.

”Ge Zia en medhjälpare som kan stödja honom från de värsta pinsamheterna eller byt ut honom Det här var bara virrigt och osäkert”, konstaterar en fjärde.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

OSCAR ZIA, FARAH ABADI

Oscar tryckte på knappen!

FOTO: SVT

Oscar Zias egna ord om kaoset under första deltävlingen

När Hänt träffar Oscar efter sändningen, en intervju som även sändes live på Hänts Instagram, berättade Oscar om känslorna efter den kaosartade kvällen.

– Kul, tror jag. I mitt huvud var det kul i alla fall. Nej men det var nog vad det var. Som att göra något dumt på fyllan som man glömmer bort, säger Oscar till Hänt och fortsätter:

– Jag är jättenöjd över programmet och jag är jätteglad att jag får chansen att göra det här.

Oscar svarar även på varför han aldrig sa ”nu kör vi” – vilket alltså var ett aktivt val.

– Nej men jag ville inte göra den. Den är så gjord tycker jag. Så vi ändrade, det blev en knapptryckning, säger Oscar till Hänt.

FOTO: SVT

FRÅN FÖRSTASIDAN