ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Mats ”Günther” Söderlunds barnbesked – nytillskottet i familjen

05 feb, 2022 
MATS SÖDERLUND
Mats ”Günther” Söderlund är en av Sveriges största världsstjärnor! Det är snart 20 år sedan han slog igenom och sedan dess har hans hits ekat på många fester och scener runtom i världen. Men nu är det slut på det – nu är det Ghünter 2.0 som gör entré!
Annons
Robin Bengtsson berättar om drömmen om USABrand logo
Robin Bengtsson berättar om drömmen om USA

Mats ”Günther” Söderlund, 54, är en av Sveriges mest kända artister och är en av världens absolut främsta stjärnor. Under årens lopp har han turnerat hela världen runt med låtar som Ding dong song och Tiny winy string bikini för att underhålla fansen och han har minst sagt blivit en riktig världsstjärna.

Nu är det dock slut på det gamla livet och turnéerna med de klassiska hitsen.

När Hänt når Günther berättar han nu om den nya ”Günther 2.0” som nu blickar framåt och gör en rejäl comeback! Innan coronapandemin slog till så var han just på väg att släppa ny musik – något som tvingades läggas på is med tanke på restriktionerna...

Men nu verkar vi äntligen se ett slut på dessa tråkiga två år som präglats av inställda spelningar och isoleringar. Så vad passar då bättre än att kicka igång den här tiden med att se Günther göra en rejäl comeback? Nu berättar han allt för Hänt om nya låtsläppet och så kallade Günther 2.0!

Annons

Därför försvann Günther från rampljuset

Nu i dagarna släppte Günther den sprillans nya låten Sex myself och han beskriver den som en låt som ska uppmana andra till att vara starka i sig själva, våga tro på sig själva och våga älska sig själva som de är.

– Den handlar mycket om att öppna sinnet och leva sitt liv, inte vara en del av det här PK-samhället som vi lever i. Det finns många unga idag som på något sätt kanske inte äger sin egen identitet för de är så rädda att inte tillhöra helheten. Jag tycker man ska följa sin väg och det gäller ju allt, säger han och tillägger:

– Den här låten handlar även om att äga sig själv.

I mångas ögon kanske det verkade som att Günther försvann från rampljuset under några år. Men sanningen är att han i vanlig ordning var mer aktiv än någonsin och ända fram tills pandemin började var han på resande fot och turnerade för världen!

– Jag har bara spelat och rest runt runt runt. I och med att jag varit så aktiv ute så har jag ju också så levande fans. Men när pandemin kom så var det "boom" så försvann ju allting eftersom jag är ju live-arist framför allt, säger han till Hänt.

Annons

Att Günther har trogna fans är ingen hemlighet och det ger även mycket till hans egna välmående.

– All energi man får från sina fans, det är från mindre till kanske 20-30 000, det är bara kärlek! Det är ju därför jag gör det fortfarande, man får så mycket tillbaka, säger Günther till Hänt.

MATS SÖDERLUND
Günther har släppt låten Sex myself

Günther om nya låten Sex myself

Precis innan coronapandemin drog igång hade Günther planerat att släppa låten Sex myself, som nu går att streama på Spotify, här är musikvideon. Och det här är bara början! Günther berättar till våran stora glädje att det redan nu är ännu fler nya låtar på gång!

– Jag har skrivit tre låtar till som ska ut nu. Så att nu är det förändring. Nu har jag till och med öppnat upp mina sociala medier, som jag inte velat göra tidigare. Jag har velat hålla på min integritet, avslöjar han för Hänt.

Annons

Vad Günther menar med förändring är att han helt enkelt ska turnera aningen mindre och istället släppa fler låtar.

– Den här förändringen 2.0 är ju att jag ska in i studion mer, tacka nej till spelningar och gig och fokusera mer på mina sociala medier. Nu är det nya tider, nu är det 2.0, nu kör jag, nu är det ingen integritet kvar, säger Günther och skrattar.

Günther om familjelyckan – har blivit morfar

Günther är känd för att vara tuff och självsäker i sitt artisteri. Även låten Sex Myself är ett starkt bevis på att han verkligen gör sin grej och inte bryr sig vad andra tycker. Bland annat är det en stark refräng.

”I'm famous, fucking hot, I wanna sex myself right here, now”.

– Självkänslan och självförtroendet har jag alltid haft. Det är inget jag har fått utan jag har blivit tvungen att skapa det själv tidigt. Så det kanske är därför också som jag har det. Sedan så har jag ju också jobbat mycket med sådant som handlar om att uppoffra sig själv också, säger Günther till Hänt.

Annons

Trots att Günther i alla år har haft ett tufft yttre så är han även väldigt familjär och nu berättar han om den stora lyckan.

För sex år sedan kunde han nämligen välkomna sitt barnbarn Molly till världen och nu berättar han om den stora lyckan över att vara morfar.

Günther har även två döttrar, som idag är vuxna.

– De är jättecoola, men jag har dessutom ett barnbarn. Hon är en kopia av mig!, säger Günther och fortsätter:

– Hon är verkligen min förebild, det kanske låter lite konstigt. Hon är nästan som klonad, det är som det hoppat över en generation. Vi behöver inte prata, vi bara förstår varandra!

FOTO: Karin Törnblom/TT, BERGSTRÖM PR

Annons