LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Oscar Zia bryter tystnaden om fiaskot – svenska folket vansinniga

07 feb, 2022 
Oscar Zia
Melodifestivalen 2022 är igång och efter lördagens sändning var tittarna allt annat ön nöjda.
Nu bryter programledaren Oscar Zia tystnaden efter kritikstormen.
Annons
Theoz om att missa skolan under MelodifestivalenBrand logo
Theoz om att missa skolan under Melodifestivalen

I höstas avslöjade SVT att det är artisten Oscar Zia, 25, som kommer att leda Melodifestivalen 2022. Det här är dock inte första gången som Oscar får äran att axla det ärofyllda uppdraget. Förra året ledde han nämligen en deltävling ihop med Youtube-profilen Anis Don Demina, 28.

Att stå där på scenen ensam är inte riktigt samma sak som att ha en annan person bredvid sig. Detta var dock ingenting som stod i vägen för Oscar Zia, som tackade ja direkt när han fick frågan av SVT.

– Jag älskar Melodifestivalen och jag fick mersmak från förra året, har han tidigare förklarat i en intervju ju med Hänt.

Kaoset i Melodifestivalen 2022

Och i lördags var det äntligen dags – men det blev kanske inte riktigt som Oscar Zia hade tänkt sig. Redan ett par minuter in i showen fick tittarna reda på att Melodifestivalen-appen låg nere, och att det därmed endast gick att rösta genom att ringa.

Annons

Teknikstrulet var dock bara en av alla saker som tittarna reagerade starkt på under direktsändningen. Oscar blev märkbart nervös och stressad på scenen, vilket resulterade i ett antal missar under programmets gång.

I kommentarsfälten i sociala medier har tittarna inte varit nådiga mot Oscar Zia.

”Ge Zia en medhjälpare som kan stödja honom från de värsta pinsamheterna eller byt ut honom. Det här var bara virrigt och osäkert”, hälsar en person i en kommentar.

En programledare som svär och drar opassande skämt i ett program som ses av ungdomar och barn. Dåligt från början till slut”, skriver en annan.

Oscar Zias första ord efter kritiken mot Melodifestivalen

Trots alla oförutsedda händelser tog sig Oscar Zia igenom showen och vid slutet av kvällen stod det klart att Robin Bengtsson, 31, och Cornelia Jakobs, 29, tar sig direkt till final. Glädjen var total för de två finalisterna – men hur känner Oscar efter denna kväll egentligen?

Annons

På sitt Instagram-konto har programledaren valt att inte bemöta den kritik som riktats mot honom efter lördagens direktsändning. Istället skojar Oscar Zia till det lite med sina följare och bryter samtidigt tystnaden om det tekniska strulet i Melodifestivalen 2022.

”Nu funkar appen igen!!! Skoja. Tack för alla fina meddelanden. Ni är bäst i världen!”, skriver han intill en bild på sig själv på scenen.

I kommentarsfältet stöttas Oscar Zia nu av sina vänner och artistkollegor.

”Åh vad jag led med dig igår Oscar. Men du klarade kaoset galant. Beundransvärt”, skriver Christer Lindarw, 68.

”Heja dig Oscar”, hälsar Peter Jöback, 50.

FOTO: FERNVALL LOTTE/Aftonbladet, SVT

Annons