Därför tackade Oscar Zia ja till att leda Melodifestivalen 2022

Oscar Zia
Exklusivt

Häromdagen presenterade SVT vem som ska leda Melodifestivalen 2022 och det är ingen mindre än Oscar Zia.
Nu berättar artisten om sina känslor inför det ärofyllda uppdraget.
Slå på ljud

Oscar Zia, 24, är en av Sveriges mest folkkära artister. Han slog igenom redan 2012 när han bara var nio år gammal i TV4:s tv-program X Factor. Sedan dess har hans karriär gått spikrakt uppåt, och har man inte hört hans musik kanske man har hört honom på Sveriges Radio där han är programledare.

Han umgås också med flera andra kändisar så som Benjamin Ingrosso och Molly Hammar.

ANNONS: Gör vardagen lite enklare och mycket godare med upp till 925 kr rabatt på fyra kassar från HelloFresh! Använd koden HANT925

Så fick Oscar Zia förfrågan om att leda Melodifestivalen 2022

I dagarna presenterade SVT nästa års programledare för Melodifestivalen. Och det var Oscar som fick hedersuppdraget. Han har tidigare deltagit i tävlingen tre gånger som artist och förra året ledde han en av deltävlingarna tillsammans med Anis Don Demina.

Hänt var på plats i SVT-huset under avslöjandet och fick en intervju med Oscar. Han berättar då om sina känslor inför uppdraget.

– Förra året fick jag bara leda ett program så nu känns det mer på riktigt, säger han till Hänt.

BILDEN Benjamin Ingrossos starka ord om bebislyckan

Oscar berättar även hur det gick till när han fick förfrågan om att ställa upp som programledare i början av året.

– Allt har varit väldigt hemligt, jag har känt mig som ett skyddsobjekt. Det var ett kryptiskt möte i en korridor någonstans i Stockholm. Jag spelade lite svår först, men jo, det var en självklarhet. Jag ville ta chansen och den fanns där. Och jag tyckte det passade i tid. Det känns skitkul!

Anledningen till att Oscar Zia ville leda Melodifestivalen 2022

Oscar Zia har ju som sagt varit med i Melodifestivalen tre gånger tidigare så att han har tycke för musiktävlingen är inget snack. Han berättar att det var en stor anledning till att han valde att tacka ja till programmet.

Varför valde du att tacka ja till att leda Melodifestivalen 2022?

– Dels för att jag älskar Melodifestivalen och för att jag fick mersmak från förra året. Sen tycker jag att det känns som en perfekt grej att göra nu. Jag känner mig redo att axla den här rollen och jag äskar underhållning. Det här som är det största man kan göra så varför skulle jag inte gör det då?, säger Oscar Zia.

LÄS OCKSÅ: Peg Parneviks avslöjande om exet Filip Lamprechts kärleksliv

LÄS OCKSÅ: Hugo Gustafsson om starka vänskapen med Keyyo efter Let's dance 2021

FOTO: Karin Törnblom/TT, Lina Gustafsson/Hänt

SENASTE NYTT!