ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Larz-Kristerz stoppas från Melodifestivalen: ”Som jag förstår det..”

10 feb, 2023 
Larz-Kristerz
Dansbandet Larz-Kristerz har aldrig tidigare medverkat i Melodifestivalen.
Men sanningen är att de vill och gjorde en riktig satsning i år – något som inte gick vägen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Julia Franzén om relationen till Casper Janebrink: ”Fanns en liten chans när han var singel”Brand logo
Julia Franzén om relationen till Casper Janebrink: ”Fanns en liten chans när han var singel”

Larz-Kristerz är idag ett av våra mest folkkära dansband som sedan starten 2001 tagit sig rakt in i folkets hjärtan. Sedan vinsten i Dansbandskampen 2008 så har karriären gått spikrakt uppåt och idag är de dessutom ett populärt band i Norge.

Idag är det endast två av medlemmarna i bandet som har varit med sedan start –frontfiguren Peter Larsson, 45, och Trond Korsmoe, 60, på bas. Sedan 2018 när Torbjörn Eriksson och Mikael Eriksson valde att lämna bandet så har det kommit och gått nya medlemmar under åren.

Men idag är de återigen full styrka och mer på gång än på länge! De fick sådan nytändning att de skickade in ett bidrag till Melodifestivalen – men det gick inte hela vägen.

Larz Kristerz stoppas från Melodifestivalen – kom inte med

Melodifestivalen har dansbandet aldrig tidigare medverkat i men flera gånger har bandmedlemmarna känt att det lockat och skickat in ett bidrag. Men Trond berättar för Hänt att i år var första gången som de faktiskt skrev en låt som skulle passa just för den stora musiktävlingen.

Annons

– Vi skickade ju in en låt till Melodifestivalen. Men den kom ju inte med, den verkade vara med ett tag i gallringen. Men den låten ska vi släppa iallafall. Vi provar igen ett annat år! berättar Trond för Hänt.

Det är Larz-Kristerz sångare Peter och frontfigur som tillsammans med sångaren Billy Opel skrivit texten till låten Snabbmakaroner i soffan.

– Det kunde väl vara en kul grej om vi kom med någon gång. Vi har väl provat någon gång tidigare också men det har inte varit fullt ut. Nu gjorde vi en låt som var speciellt ämnad för ändamålet. Och den hade tydligen hängt med ett tag, det är ju olika gallringar som jag förstår det. Vi var med ganska långt i alla fall. Men vi ska i alla fall ge ut den, den heter Snabbmakaroner i soffan, säger Trond och skrattar.

Larz-Kristerz enorma glädje – ska spela med symfoniorkester

Men Trond hänger inte läpp för det – han berättar att bandet istället ser fram emot att spela tillsammans med en symfoniorkester i mars. Något stort som de fått möjlighet att göra med anledning av att de vann Dalecalia music Awards 2014.

– Men sedan ska vi göra en jätterolig grej här fram i mars. Då ska vi spela med Dalasinfoniettan. Vi var ju med och vann Dalecalia music Award 2014 tror jag det var. Så vi som har varit med och vunnit får under en kväll vara med och göra varsin låt, berättar Trond och fortsätter:

– Så vi har fått ett arrangemang här med en hel symfoniorkester med våran låt. Så det ser jag fram emot.

FOTO: MAJA SUSLIN / TT

Annons