hänt exklusivt

Larz Kristerz stora glädjebesked – nu berättar Peter om lyckan

Larz-Kristerz och Peter Larsson

Larz-Kristerz har tagit sig igenom några tuffa år med allt från pandemi till rekrytering av nya medlemmar.
Men nu är de på framtåg igen!
Peter Larsson och Trond Korsmoe berättar om den stora glädjen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Louise Hoffstens om Tareq Taylors musikkarriär: ”Spännande”
0:48

Efter reklamen: Louise Hoffstens om Tareq Taylors musikkarriär: ”Spännande”

(0:48)

Slå på ljud

Dansbandet Larz-Krizters har som många andra inom branschen haft tuffa år i ryggen med anledning av pandemin. Sanningen är den att det inte var helt självklart att bandet ens skulle köra igång igen när världen öppnade upp igen.

Men lyckligtvis har vinden vänt för Larz-Krizters och nu är de på upptåg igen med mycket roligt på gång.

I en intervju med Hänt berättar frontfiguren och sångaren Peter Larsson, 45, om den stora glädjen i bandet efter att de fått in två nya medlemmar – Kent Lindén och Christer Sosa.

– Sedan hade vi en nystart i maj när vi fick in två nya medlemmar och det har verkligen klickat, det var som att det var de sista pusselbitarna och nu är vi ett komplett band igen, berättar Peter för Hänt och fortsätter:

– Nu känns det verkligen som att vi är påväg framåt igen!

Därför har dansbandet slagit igenom i Norge

Men trots att pandemin satte stopp för en hel del så tog bandet vara på tiden och jobbade på så gott det gick – och det har minst sagt givit resultat.

Larz-Kristerz som varit stora i Sverige har nämligen slagit igenom stort i grannlandet Norge efter att deras dokumentärfilm visats där ett flertal gånger.

– Det har hänt en till grej under pandemin som vi inte hade en aning om eller planerat. Och det är att Norge har öppnat upp sig för oss, vi har varit väldigt mycket i Norge i år. Och det blir ännu mer nästa år. Och det är ju roligt! berättar Trond Korsmoe för Hänt som varit med i bandet sedan starten 2001 och fortätter:

– Orsaken till det är att vi gjorde en dokumentärfilm för några år sedan som sändes på SVT och sen visades den även i Norge. Och där har de sänt den säkert tio gånger och det har gjort att det har bokat på spelningar.

Larz-Kristerz har nyligen släppt en bok om karriären

Men ett genomslag i Norge och en hel del inplanerade spelningar är inte det enda dansbandet har på sitt bord. Under pandemin passade de även på att börja skriva på en bok för alla trogna Larz-Kristerz-fans där ute.

– Sen har vi hållit på med en bok nu under pandemin. Det är ju inte vi som skriver den men vi är högst delaktiga för att få allt på plats med årtal och sådär. Och det har också varit en väldigt bra grej för oss, berättar Trond glatt för Hänt.

FOTO: Tommy Holl/TT/Eero Hannukainen/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN