AvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Larz-Kristerz-medlemmen stoppad – efter otäcka olyckan: ”Bröt några revben”

09 dec, 2022 
Trond Korsmoe, Larz-Kristerz
Trond Korsmoe har varit med i dansbandet Larz-Kristerz sedan starten 2001.
Men nyligen stoppades han helt från att spela.
Nu talar han ut om otäcka olyckan.
– Det är väl först nu som jag börjar bli återställd efter 1,5 månad, säger Trond till Hänt.
Annons
Arvingarna berättar oförglömliga båtturen bland krokodilerna: "Nu dör vi"Brand logo
Arvingarna berättar oförglömliga båtturen bland krokodilerna: "Nu dör vi"

Det folkkära dansbandet Larz-Kristerz bildades 2001 i Älvdalen och är om inte mer aktuella idag än någonsin. Efter sin seger i Dansbandskampen 2008 har karriären gått spikrakt uppåt och idag är bandet även aktuella utanför Sveriges gränser.

– Norge har ju öppnat upp sig väldigt mycket för oss och vi har varit mycket i Norge i år och det blir ännu mer nästa år, och det är ju kul! säger Trond Korsmoe som är en av två som varit med i bandet sedan start.

Idag är det endast två av medlemmarna i bandet som har varit med sedan start –frontfiguren Peter Larsson, 45, och Trond Korsmoe, 60, på bas. Sedan 2018 när Torbjörn Eriksson och Mikael Eriksson valde att lämna bandet så har det kommit och gått nya medlemmar under åren.

Annons

I en intervju med Hänt avslöjar nu Trond att han själv varit tvungen att ta en paus. En otäck olycka gjorde att han bröt flera revben och tvingades vara hemma i en månad utan att spela med bandet

Berättar om otäcka olyckan – bröt flera revben

Trond som är äldst i Larz-Kristerz säger själv att han är förhållandevis pigg – men för drygt en månad sedan var olyckan framme när bandet var ute för att spela.

De befann sig på ett hotell i Norrköping när Trond lyckas falla så hårt i duschen att han bröt flera revben – och det är inte förrän nu som han börjar bli helt återställd.

– Jag är förhållandevis pigg. Jag var ju med om en liten olycka här nyss när jag bröt några revben så jag var borta i en månad, säger Trond till Hänt och fortsätter:

Annons

– Jag halkade i duschen på ett hotell, så det är ju inget man kommer in i rock n roll himlen med direkt. Det gjorde väldigt ont, det är väl först nu som jag börjar bli återställd efter 1,5 månad.

Läkarna kan däremot inte göra något så han skickades hem från sjukhuset för att läka ihop.

Trond Korsmoe ersattes – stoppades från att spela

Under tiden han var hemma för att bli återställd och läka tvingades han avstå från alla bandets spelningar under en månad – och han byttes då ut mot en ersättare. Trond berättar att de hade tur att de hittade någon som kunde komma in i bandet så fort.

– Så då kunde man ju inte vara med och bära, eller jag kunde ju inte stå och spela heller så jag fick va hemma en månad. Vi hade tur där för en kille som jag spelat med i ett band före Larz-Kristerz som bor i Göteborg kunde ta över. Olyckan hände i Norrköping och vi skulle ner mot Uddevalla så han kunde ta den där spelningen för han jobbar ju där nere. Men han hoppade in, det är jättetufft att hoppa in i femtio nya låtar. Men han löste det så bra så han fick vara kvar under hela perioden jag var borta. Så där hade vi verkligen tur, säger Trond till Hänt.

Nu är han så gott som återställd och bandet är i full gång med spelningar med Trond på basen – som det ska vara!

– Vi håller på med låtar nu och om allting går som det ska kommer vi spela in nästa torsdag i Eskilstuna, berättar Trond glatt.

FOTO: Tommy Holl/TT

Annons