TRENDAR JUST NU!Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Cornelia Jakobs vann Melodifestivalen 2022

12 mar, 2022 
Cornelia Jakobs
Efter fyra deltävlingar och två semifinaler är Melodifestivalen 2022 nu avgjord!
Det blev ingen mindre än Cornelia Jakobs som kammade hem den prestigefulla pokalen och en plats i Eurovision Song Contest 2022.
Annons
Cornelia Jakobs om hemliga smset från exet – efter vinsten i MelodifestivalenBrand logo
Cornelia Jakobs om hemliga smset från exet – efter vinsten i Melodifestivalen

Då var det klart! Bidraget som har fått flest röster av tittarna och den internationella juryn är nu utsett och vinnarlåten i Melodifestivalen 2022 är nu korad!

Fiaskot i Mello 2022

Årets programledare för showen har varit artisten Oscar Zia, 25, som redan efter första deltävlingen fick motta en hel del kritik.

Tittarna har varit allt annat än nöjda med Oscars insats, inte heller med tekniken. Bara några minuter in i första deltävlingen så stod det klart att Melodifestivalen-appen låg nere. Detta resulterade i sin tur till att tittarna inte fick möjlighet att ”hjärtrösta”. Det blev en stressig kväll för Oscar som skulle hantera allt kaos.

En märkbart nervös Oscar blev kändes mer och mer stressad under kvällen, vilket i sin tur ledde till en hel del missar av honom som programledare.

Annons

Nu är Melodifestivalen över för i år, och ingen är nog mer lättad över det än Oscar.

Karin Gunnarsson om finalen av Melodifestivalen 2022

Tävlingsproducenten Karin Gunnarsson, 44, tog över efter Christer Björkman, 63, och detta var hennes första final som tävlingsproducent. Innan finalen gick av stapeln var hon mycket peppad:

– Startfältet är starkt, brett och otroligt kul att både titta och lyssna på. Det är stjärnspäckat med tre tidigare vinnare och ett gäng lysande debutanter. Vad som också sticker ut är akternas 50/50-fördelning – hälften kvinnor, hälften män. Man får gå tillbaka till 2009 för att komma i närheten av det, och då var det 70/30, har Karin tidigare sagt.

Cornelia Jakobs vann Melodifestivalen 2022

Efter en riktigt nagelbitare visade det sig att Cornelia Jakobs vann Melodifestivalen 2022 med bidraget Hold me closer och får äran att representera Sverige i Eurovision Song Contest 2022.

– Tack, tack, så himla fantastiskt, säger Cornelia efter segern.

När är Eurovision Song Contest 2022?

Den 14 maj äger Eurovision Song Contest 2022 rum. Tävlingen går av stapeln i Turin, Italien.

Anledningen till att tävlingen äger rum i just Italien är för att de vann ESC i fjol. Då tävlade Måneskin med bidraget Zitti e buoni i Rotterdam, Nederländerna den 22 maj 2021.

FOTO: SVT

Annons