LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

6 saker du vill veta om Damiano David – sångaren i Italiens Måneskin

26 maj, 2021 
Damiano David i Måneskin
Italiens rockband Måneskin vann Eurovision Song Contest 2021 med bidraget Zitti e buoni.
Då uppmärksammades sångaren Damiano David.
Men vem är han?
Här kan du läsa mer om Damiano!
Annons
TV: Följ med Emil Assergård en dag bakom kulisserna på MelloBrand logo
TV: Följ med Emil Assergård en dag bakom kulisserna på Mello

Eurovision Song Contest 2021 blev ett speciellt år för musiktävlingen i och med den pandemi som råder världen över. Finalen var otroligt jämn med många spridda tolvpoängare. Efter en nagelbitande poängutdelning visade det sig att Italien och rockbandet Måneskin fått överlägset flest röster från tv-tittarna, vilket gjorde de till vinnare av Eurovision Song Contest 2021.

Sångaren i rockbandet, Damiano David, har blivit riktigt poppis efter vinsten. Han är en snackis på sociala medier och är känd för sin naturliga karisma som frontman för Måneskin, men är också en italiensk modeikon. Frågan är, vem är Damiano när han inte står på scen?

Hur gammal är Damiano David och hur lång är han?

Damiano föddes den 8 januari år 1999 och är idag 22 år gammal. Något som många undrar om kring sångaren är hans längd. Orsaken till det är oklar. Men en snabb googling menar på att Damiano är 180 centimeter lång. Kanske gjorde klackskorna honom någon decimeter högre i Eurovision Song Contest-finalen?

Annons

Känd som sångare i bandet Måneskin – slog igenom i X Factor

Damiano David är en känd sångare i Italien, och ja nu över hela världen efter vinsten med rockbandet Måneskin och låten Zitti e buoni i Eurovision Song Contest 2021. Måneskin är ett italienskt band som består av medlemmarna Victoria De Angelis på bas, Thomas Raggi på gitarr, Ethan Torchio på trummor och såklart sångaren Damiano David.

Måneskin vann Eurovision song contest 2021
Måneskin.

Varför heter de Måneskin? Så kom bandnamnet till

Måneskin slog igenom stort när de medverkade i tv-programmet X Factor år 2017. I tävlingen landade de på en andra plats.

Men om de nu är italienare, hur kommer de sig då att de heter Måneskin? Själva namnet är danska för ordet månsken, och hur det kommer sig att det blev just så är för att gruppens basist Victoria har en dansk mor.

Annons

Vad heter Damiano David på Instagram?

Damiano David är inte bara aktiv på scen som sångare, utan även på sociala medier. På Instagram heter han ykaaar och har över 2 miljoner följare. Kanske tillkom många efter Eurovision? Det vore inte så konstigt då musikshowen bara i Sverige hade 2,9 miljoner tittare. Tänk hur många som tittade över hela världen då?

Vem är Damiano Davids flickvän Giorgia Soleri?

Strax innan Måneskin ställde upp i X Factor år 2017 har det ryktats om att Damiano och italienska modellen Giorgia Soleri varit ett par. Detta är däremot inget de bekräftat. Men de har synts ihop en hel del under fyra års tid och när Eurovision ägde rum så visade modellen offentligt hur mycket hon hejade på bandet och hur stolt hon var när de vann.

FOTO: IMPA/TT, Robin Lorentz-Allard/TT

Annons