LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Därför har norska Tix solglasögon – nu berättar han om sin Tourettes

20 maj, 2021 
Tix bär ofta solglasögon
Paradise hotel-profilen Andreas Haukeland, även kallad Tix, representerar Norge i Eurovision Song Contest 2021 med bidraget Fallen Angel.
Varför har han solglasögon på sig hela tiden och hur fick han sitt artistnamn?
Annons
Tusse om konkurrensen i Eurovision: "blir svåra att slå"Brand logo
Tusse om konkurrensen i Eurovision: "blir svåra att slå"

Eurovision Song Contest 2021 är äntligen här, som alla fans har väntat! Förra året blev det ingen show då coronapandemin stod i vägen. Men nu har drömmen blivit verklighet för alla artister!

En av artisterna i årets upplaga av musikfesten är Tix, som representerar grannlandet Norge med bidraget Fallen Angel. Kanske kan några skandinaver känna igen Tix, eller ja, Andreas Haukeland som han egentligen heter. Det är inte så konstigt!

Tix framför bidraget Fallen Angel i Eurovision Song Contest 2021
Tix.

Därför känner du igen Andreas ”Tix” Haukeland

Andreas är inte bara artist, han är faktiskt dokusåpa-profil. Han har nämligen medverkat i norska versionen av populära tv-programmet Paradise hotel.

Därför bär Tix oftast solglasögon – så fick han sitt artistnamn

När Andreas Haukeland var barn blev han mobbad för sina ticks och ryckningar i ögonen, som han har på grund av Tourettes symtom. Det ledde till att han tog artistnamnet Tix.

Annons

När Tix står på scen brukar han dölja sig bakom sina solglasögon, just för att inte behöva visa sina ryckningar i ögonen.

Men väl på scen i Eurovision Song Contest 2021 i Rotterdam valde han att ta av sig solglasögon och visa ögonen för alla miljontals tittare.

– Jag försöker att inspirera folk. Jag försöker ge dem en känsla av hopp. Och jag kände att det var nödvändigt att ta av dem på scenen, säger Tix på presskonferensen efter semifinal 1 och förklarade att han annars trodde tittarna kanske skulle kunna uppfatta hans framträdande fel.

– Anledningen till att jag kämpar mot mina demoner, att visa den svagheten är den viktigaste delen av min scenshow, avslutar Tix.

FOTO: Viaplay.no, Robin Lorentz-Allard/TT

Annons