LÄS MER:Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se
Festis marknadsföring banner

Här är allt du vill veta om Karin Gunnarsson som ersatte Christer Björkman

12 jan, 2022 
Karin Gunnarsson ersatte Christer Björkman
Efter att ha varit tävlingsproducent i 20 år för Melodifestivalen klev Christer Björkman av rollen och istället tog Karin Gunnarsson över.
Vem är Karin Gunnarson? Har hon familj? Partner? Barn?
Här är flera saker du kanske inte hade koll på om Karin!
Annons
Oscar Zia leder Melodifestivalen 2022 – Se klippet härBrand logo
Oscar Zia  leder Melodifestivalen 2022 – Se klippet här

Mello-legendaren Christer Björkmans, 63, sista år som tävlingsproducent för Melodifestivalen blev 2021 och därefter fick Karin Gunnarsson ta över stafettpinnen.

Christer är hjärnan bakom det moderna upplägget av Melodifestivalen och har arbetat med det i 20 år. Men nu är det alltså Karin som bestämmer. Frågan är, vem är Karin?

Karin Gunnarsson och Christer Björkman på röda mattan ihop
Karina Gunnarsson och Christer Björkman.

Hur gammal är Karin Gunnarsson och var bor hon?

Karin är 44 år gammal och uppvuxen i Vetlanda, Jönköping. Men där bor hon inte kvar idag. Utan nu håller hon istället hus i Stockholm.

Har Karin Gunnarsson familj?

Karin Gunnarsson dyker ofta upp på jobbet ensam, vilket kanske i för sig faller sig naturligt? Det är ju inte så många som tar med sig familjen till jobbet.

Men Karin är inte ensam på hemmaplan. Hon bor tillsammans med sin sambo och två barn.

Annons

Karin umgås ibland med sin mamma som heter Monica. De besökte bland annat Allsång på Skansen tillsammans år 2019.

Karin Gunnarsson
Karin Gunnarsson med sin mamma Monica.

Vad har Karin Gunnarsson jobbat med innan Melodifestivalen?

Det var år 2020 som Karin Gunnarsson tog över rollen som tävlingsproducent för Melodifestivalen efter Christer Björkmans avgång. Det var nog ett naturligt steg att erbjuda henne rollen då hon varit programmets biträdande tävlingsproducent sedan 2017. Men var sysslade Karin med innan Mello?

Karin är tv-producent och musikredaktör som tidigare arbetat på P4 Skaraborg och Sveriges Radio P3 i Stockholm. Karin har jobbat med att bland annat livesända P3 Guld-galan och Musikhjälpen.

Annons

Erfarenhet som Karin nu kan ha nytta av när hon arbetar med Melodifestivalen är att hon tidigare även arbetat som koordinator och artistbokare på P3.

– Jag vill att Melodifestivalen ska vara ett jämställt, inkluderande, modernt och relevant program. Och att det musikaliskt ska fortsätta vara en stor del av den svenska musikscenen, har Karin tidigare sagt i en intervju med Damernas värld.

FOTO: Claudio Bresciani/TT, Karin Törnblom/TT

Annons