LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Tittarnas kritik efter beslutet om Eurovision 2020

19 mar, 2020 
The mamas i Melodifestivalen
Eurovision song contest 2020 ställs in.
Melodifestivalen-vinnarna The mamas kommer inte att få ställa upp med sitt bidrag Move när musiktälvlingen arrangeras nästa år – ett beslut som kritiseras av tittarna.
– Sjukt dåligt!, skriver en person i en kommentar.
Annons
Intervju med The MamasBrand logo
Intervju med The Mamas

För bara ett par veckor sedan var det finaldags i Melodifestivalen 2020. The mamas lyckades charma SVT-tittarna och den internationella juryn bäst och tog slutligen hem segern. Detta innebär alltså att musikgruppen skulle representera Sverige i årets upplaga av Eurovision song contest – men i onsdag kom beskedet att evenemanget ställs in. Anledningen är den upptrappade spridningen av Coronaviruset.

”Det är med stor sorg som vi måste meddela att Eurovision Song Contest 2002 i Rotterdam ställs in”, skrev arrangören i ett inlägg på Instagram.

Strax därefter valde The mamas att kommentera beslutet i ett meddelande till Nöjesbladet.

”Självklart är vi otroligt ledsna på det personliga planet att vi och vår låt nu inte får lov att tävla i världens största musiktävling efter att ha vunnit den svenska uttagningen”, skrev de.

Kritik efter beslutet om ESC 2020

Under onsdagen gästade Christer Björman, Melodifestivalens general, TV4:s Efter fem för att prata om beslutet att ställa in Eurovision song contest 2020. Han avslöjade då att man räknar med att kunna arrangera musikfesten igen nästa år – men då kommer The mamas inte att få ställa upp med sitt vinnande bidrag.

Annons

– Vi kommer att ha en ny tävling, vi kommer ha en ny vinnare. Så just den här låten kommer inte bli aktuell för Sverige nästa år, däremot ser vi jättegärna att The mamas kommer tillbaka och är med igen fast med en annan låt, säger han under intervjun med programledaren Tilde de Paula Eby.

På TV4:s Facebook-sida har man lagt upp intervjun med Christer Björman och i kommentarsfältet är det tydligt att många SVT-tittare är missnöjda med beslutet.

”Fy fan vad dåligt! Alla låtar även de andra ländernas låtar skulle med tanke på omständigheterna få tävla nästa år! All kärlek till theMamas och deras fantastiska låt!”, skriver en person i en kommentar.

”Sjukt dåligt! Låt dom tävla nästa år!!!!”, skriver en annan.

FOTO: Jonas Ekströmer, Henrik Montgomery/TT

Annons