Starka reaktioner efter nya bilden på prinsessan Sofia – se den här

prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia har gjort en rejäl utseendeförändring. Numera ser vi henne i längre lugg.
Detta har såklart fått svenska folket att tycka till – men denna gång råder det delade meningar.

Det har både vart glädje och vemod i kungahuset den senaste tiden. Glädje i och med prinsessan Madeleine och herr Chris O'Neills hemkost till Sverige och drottning Silvias födelsedag som hon fick fira med hela familjen.

Däremot har delar av kungafamiljen drabbats av viruset covid-19, men å andra sidan verkar prins Carl Philip och prinsessan Sofia klarat sig undan – då de medverkade när riksdagen uppmärksammar att det är hundra år sedan de första kvinnorna tog plats i riksdagen med föreställningen Fira demokratin – 100 år i Annexet.

Det var även där vi fick se prinsessan Sofias utseendeförvandling med en ny frisyr som fått mängder av folk att reagera! Läs varför här.

Covid-19 i kungafamiljen – flera familjer smittade av viruset

I början av januari nåddes vi av den tråkiga nyheten att drottning Silvia och kung Carl Gustaf testats positivt för covid-19.

”Kungaparet har isolerat sig i hemmet i enlighet med gällande förhållningsregler och smittspårning pågår”, skrev hovet i ett pressmeddelande då.

För Hänt berättade hovets informationschef Margareta Thorgren att smittspårningen pågår och att kungaparet har vistas med barn och barnbarn under julledigheten.

– Smittspårningen pågår. Kungaparet har träffat barn och barnbarn i samband med julledigheten. Men man har kunnat kartlägga att smittan inte kommer därifrån

Kort därefter kom beskedet att även kronprinsessan Victoria och prins Daniel testats positivt.

”En smittspårning har inletts. I enlighet med gällande förhållningsregler har kronprinsessan med familj isolerat sig i hemmet”, skrev hovet i ett pressmeddelande då.

Prinsessan Sofias utseendeförvandling – har klippt lugg

Prinsparet med barn har lyckligtvis klarat sig undan covid-19 för nu. Dock har paret redan haft viruset – i november 2020.

Så friska och krya deltog prinsparet nyligen i föreställningen Fira demokratin – 100 år i Annexet. De strålade tillsammans på de nya bilderna och den stora snackisen var just att prinsessan Sofia hade en helt ny frisyr.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Prinsparet

Prinsparet tillsammans, prinsessan Sofia numera i lugg!

FOTO: Ola Axman/TT

Prinsessan Sofias nya frisyr får flera att reagera: ”Lite kortare”

Svenska folket har inte snålat med sina reaktioner gällande prinsessans nya frisyr, det råder nämligen delade meningar om valet att ha lång lugg. Detta uttryckts på kungahusets officiella Instagram-sida.

” går kväll närvarade Prinsparet på Kungens uppdrag vid riksdagens föreställning ”Fira demokratin – 100 år” för att uppmärksamma att det är hundra år sedan de första kvinnorna tog plats i Sveriges riksdag”, skriver hovet i inlägget.

Följarna uppmärksammar nu prinsessan Sofias frisyr i en rad kommentarer.

Å nej, inte lugg…”, skriver en person i en kommentar.

Snyggt med lugg, men kunde varit lite kortare”, hälsar en annan.

Snygg i lugg”, skriver en tredje.

Frisyren misslyckad variant”, hälsar en fjärde.

Bortsett från att luggen kunde varit några millimeter kortare så är hon urtjusig i både frisyr och klänning! Som en riktig stilikon!”, skriver en femte person.

LÄS OCKSÅ: Hemska beskedet till prinsessan Estelle – stängs ute helt

LÄS OCKSÅ: Det händer när drottning Elizabeth dör – hemliga planerna avslöjar

FOTO: Johan Jeppsson/TT, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN