Prinsessan Madeleines mystiska frånvaro – efter sjukdomsbeskedet

prinsessan Madeleine lyser med sin frånvaro efter att kungafamiljen fått corona

Flera i kungafamiljen har testat positivt för covid-19.
Men en person som lyser med sin frånvaro är prinsessan Madeleine.
Underbara bilder när prinsessan Madeleine och familjen tar emot julgranar på Stockholms slott
Slå på ljud

År 2022 började inte riktigt som någon tänkt sig för svenska kungafamiljen. Den 3e januari kommunicerade hovet ut att kung Carl Gustaf och drottning Silvia testat positivt för covid-19. Bara några dagar senare stod det klart att det inte bara var kungaparet som smittats av viruset, utan att även kronprinsessan Victoria och prins Daniel testat positivt.

Som tur är har kungen, drottningen, kronprinsessan och prins Daniel endast fått symtom i form av milda förkylningar. Men såklart sitter de i karantän tills risken att smitta andra är helt borta.

Kungafamiljens julfirande

Under julledigheten har kungafamiljen tagit vara på tiden och umgåtts med varandra.

– Kungaparet har träffat barn och barnbarn i samband med julledigheten, har hovets informationschef Margareta Thorgren tidigare berättat för Hänt.

En sak som kartlades tidigt var att coronasmittan inte kom från barnen.

Margareta har som flera tidigare år meddelat att kungafamiljen firat julen privat. Men något hon däremot delade med sig tidigt var att prinsessan Madeleine med familj planerade att komma hem Sverige till jul. Och det blev lika sant som det var sagt. Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och barnen Adrienne, Nicolas och Leonore firade jul i Sverige med resten av kungafamiljen. Men mer då? Förutom just det avslöjandet har det varit tyst kring prinsessan Madeleine.

Familjen var med och tog emot granar den 20 december inför julfirandet från Skogshögskolans studentkår på Stockholms slott. Men sedan har vi inte hört något mer om prinsessan.

prinsessan madeleine med sin familj har valt gran

Prinsessan Madeleine med familj.

FOTO: Anders Wiklund/TT

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Hovets kryptiska svar om prinsessan Madeleine

Har prinsessan Madeleine med familj rest tillbaka till USA? Det vet vi inte ännu. Och när Margareta Thorgren från frågan om prinsessan riskerar att ha blivit smittad av corona och när resan tillbaka till USA blir av blev svaret kryptiskt.

– De träffades i julhelgen. Vi kommunicerar inte restiderna då det är en privat resa, säger Margareta Thorgren till Hänt.

Vi håller tummarna för att prinsessan mår bra och att inte även hon och familjen smittats.

LÄS OCKSÅ: Kronprinsessan Victorias ord om barnens stora oro: ”Väldigt viktigt”

LÄS OCKSÅ: Därför tog det slut mellan prins Daniel och ex-flickvännen Maria Ekman

FOTO: Karin Törnblom/TT, Pontus Lundahl/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN