Kronprinsessan Victorias ord om barnens stora oro: ”Väldigt viktigt”

kronprinsessan victoria och barnen oscar och estelle

I dagarna uttryckte kronprinsessan Victoria nya ord om sina barn prinsessan Estelle och prins Oscars stora oro för framtiden.
Men hon passade även på att hylla dem!

Kronprinsessan Victoria är i huvudsak den person som hoppar in i kung Carl XVI Gustafs roll när han är bortrest. Med andra ord så arbetar Victoria som statschef när kungen inte har möjlighet och tar över hans uppgifter.

Sofias förvandling – detaljen som utmärker sig i nya bilden

Kronprinsessan Victorias ord om vikten att belysa utmaningar

I dagarna var kronprinsessan Victoria på plats i Paris bland annat för att uppmärksamma att Svenska institutet fyllde 50 år och att Studenthemmet fyllde 90 år. Och något som kom på tal i en intervju med Sveriges Radio var miljöfrågan.

– När det gäller miljöfrågan så är det absolut en av de stora frågor som hänger över oss idag. Det är ju ont om tid, vi måste ta det här på allvar och där tycker jag ändå att det har skett en förändring i hur man tar sig an de frågorna, att det är på ett helt annat sätt idag än vad det var för inte så många år sedan, säger kronprinsessan till Sveriges Radio. Hon fortsätter:

– Så på det sättet ger det mig hopp men det är väldigt viktiga frågor.

Men på vilket sätt kan kungahuset och kronprinsessan bidra till en bättre utveckling?

– Jag tror just det här att prata om frågan, att belysa de utmaningar vi står inför. Sen givetvis som individer göra det vi kan.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Prinsessan Estelle och prins Oscars stora oro för framtiden

Men hur tänker kronprinsessan kring den framtid som hennes barn prinsessan Estelle och prins Oscar möter? Och vad känner barnen om framtiden?

– Vi pratar mycket om de här frågorna hemma. Även om mina barn bara är 5 och 9 år så är de väl medvetna om att vi måste tänka på miljön och den natur och de resurser som vi har. Att det inte är oändliga resurser utan att det är ändligt, säger kronprinsessan till Sveriges Radio.

Kronprinsessan Victoria är också väldigt tydlig med att vi människor måste ta vara på det vi har och framförallt vara försiktiga med det som vi brukar.

– Jag tror att ett samtal här med barnen är väldigt viktigt. För de hör fragment på tv, radio, nyheter och i förskola och skola. Det är viktigt att man bjuder in till ett samtal. Kring det för de har sin egna oro kring de här sakerna, säger kronprinsessan Victoria och avslutar med orden:

– Sen är barn väldigt kloka!

Och ja, det är nog många beredda att skriva under på.

LÄS OCKSÅ: Så lever Prins Carl Philips ex-flickvän Emma Pernald idag

LÄS OCKSÅ: Därför tog det slut mellan prins Daniel och ex-flickvännen Maria Ekman

FOTO: Christine Olsson/TT, Mikael Fritzon/TT, Erik Simander/TT

SENASTE NYTT!