LÄS MER:Kronprinsessan VictoriaPrinsessan SofiaPrinsessan MadeleineDrottning SilviaKung Carl GustafBrittiska kungahuset

Därför tog det slut mellan prins Daniel och ex-flickvännen Maria Ekman

08 nov, 2021 
prins daniel och kronprinsessan victoria i början av deras relation
Prins Daniel har precis som kronprinsessan Victoria haft ett dejtingliv innan sagan om prinsen och prinsessan blev till verklighet.
Prins Daniel var tidigare i en relation med fotomodellen Maria Ekman.
Varför tog det slut mellan dem?
Annons
Här skakar prästen prins Julian under dopet – se det omtalade klippetBrand logo
Här skakar prästen prins Julian under dopet – se det omtalade klippet

Kronprinsessan Victoria, 44, lever idag ett stillsamt familjeliv tillsammans med prins Daniel, 48, och deras två gemensamma barn.

Men precis som kronprinsessan har även prins Daniel haft ett kärleksliv innan prinsen och prinsessan valde att leva lyckliga i alla sina dar.

prins Daniel kronprinsessan Victoria år 2003
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria fångades på bild utanför biograf Saga år 2003.

Ex-flickvännen Marias fina ord om prins Daniel efter relationsavslöjandet

Strax efter att kronprinsessan Victoria bekräftat sin relation med prinsen i början av 2000-talet så var hon försiktig med att gå in på mer detaljer kring sin nya kärlek.

Någon som däremot gick in på detaljer om hur prins Daniel är som person var ex-flickvännen Maria Ekman, 43. Hon jobbade då som fotomodell och hade många fina ord att säga om prins Daniel till Aftonbladet i en intervju.

Annons

– Han är trevlig, artig och väluppfostrad. En perfekt pojkvän som verkligen bryr sig. Han är så snäll. Det finns ingenting ont att säga om honom. Daniel har hela tiden mycket idéer och är rolig. En drömpojkvän för vilken tjej som helst, berättade Maria Ekman då och fortsatte:

– Vi trivdes tillsammans. Daniel är enormt medveten och gillar att hålla sig i form.

Så har ex-flickvännen Maria Ekman tidigare beskrivit prins Daniel

Intervjun med Maria ägde rum år 2002 och då beskrev ex-flickvännen prins Daniel som en max som sällan drack sprit, åt hälsosamt och inte rökte.

Han syntes väldigt sällan, nästan aldrig, till på nattklubbarna i stan, utan hans fritid tillbringades hellre åt att spela golf eller se en film med vänner.

– Han dricker visserligen alkohol, men det är inte ofta. Han tycker helt enkelt inte om det, sa Maria då.

Så träffades prins Daniel och ex-flickvännen Maria – och därför tog det slut

Maria och Daniels relation ägde alltså rum innan prinsen och kronprinsessans relation tog fart. De träffades år 1999 på en tidigare Stockholmskrog Köket. Maria hade tillbringat kvällen på krogen med några väninnor och ögonen fastnade snabbt för prins Daniel.

Daniel och Maria var ett par i några månader. Men förhållandet tog sedan slut när prinsen öppnade sitt gym. Orsaken till uppbrottet var att relationen rann ut i sanden.

– Han lägger ner all sin tid på jobbet, och det var nog därför det tog slut mellan oss, avslöjade då Maria för Aftonbladet.

FOTO: Aftonbladet/TT, P-O Sännås/TT

Annons